Kaluđerović apelovao na URU: Ne dozvolite da CPC i Crnogorci u svojoj državi ostanu bez svojih hramova

“Napominjemo da je SPC i njeno svještenstvo višedecenijskim činjenjem nedvosmisleno stavilo do znanja svim građanima Crne Gore kako doživljava državu i crnogorski narod. Zato je i smatramo najodgovornijom za trenutni broj Crnogoraca u Srbiji”, rekao je Kaluđerović

Pitanje potpisivanja Temeljnog ugovora između Vlade Crne Gore i SPC je od izuzetnog značaja za opstanak crnogorske nacionalne zajednice i u Srbiji, koja je svedena na 38000, imajući u vidu da je SPC glavni nosilac svih projekata asimilacije pravoslavnih Crnogoraca, kako u matici, tako i u dijaspori, saopštio je Željko Kaluđerović iz Crnogorskog duštva “Lovćen” iz Lovćenca.

“Napominjemo da je SPC i njeno svještenstvo višedecenijskim činjenjem nedvosmisleno stavilo do znanja svim građanima Crne Gore kako doživljava državu i crnogorski narod. Zato je i smatramo najodgovornijom za trenutni broj Crnogoraca u Srbiji”, rekao je Kaluđerović.

On je apelovao na Vladu i njenog premijera da još jednom razmisle prije nego stave paraf na taj, po njima, pogubni čin po Crnu Goru i Crnogorce.

“Takođe apelujemo i na poslanike Pokreta URA, koji je predstavljaju kao građansku partiju, da svojim potezima pokažu i dokažu da im je stalo i do dijela građana koji sebe doživljavaju kao Crnogorce i vjernike CPC. Ne dozvolite da CPC i Crnogorci u svojoj državi ostanu bez svojih hramova i time podržite ono što svi znamo – da je jedina i osnovna namjera SPC da svojom politikom pravoslavne Crnogorce svede na manjinski narod u sopstvenoj državi! Vjerujemo da će razum prevladati i da će se pronaći rješenje koje neće biti na štetu CPC i njenih vjernika”, rekao je Kaluđerović.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!