Specijalno državno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Slavoljuba Stijepovića

Osim Stijepovića, optužnica je podignuta i protiv Duška Kneževića i još pet osoba – B. T, Ž. Š, T. K, G. G. i T. K. Aktom tužilaštva svima se stavlja na teret krivično djelo pranje novca, a stvaranje kriminalne organizacije stavlja se na teret svima, osim bivšem gradonačelniku Podgorice

Foto: Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je danas optužnicu protiv Slavoljuba Stijepovića, Duška Kneževića i još pet osoba – B. T, Ž. Š, T. K, G. G. i T. K.

Aktom tužilaštva svima se stavlja na teret krivično djelo pranje novca, a stvaranje kriminalne organizacije stavlja se na teret svima, osim bivšem gradonačelniku Podgorice.

Knežević se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe čiji su članovi sve osobe obuhvaćene optužnicom, osim Stijepocvića, saopšteno je TVCG iz Višeg suda.

Stijepović je ranije saslušan u tužilaštvu zbog snimka koji je objavio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević na kojem se vidi kako Knežević Stijepoviću daje kovertu, u koje je, navodno 97.500 eura.

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor Dušku Kneževiću koji se nalazi u Londonu, a koji je osumnjičen da je formirao kriminalnu grupu koja je godinama nezakonito sticala milionsku korist. Za Kneževićem je raspisana nacionalna i zatraženo je raspisivanje crvene Interpolove potjernice.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!