Bajraktarević: Nismo odgovorni za negativno stanje u Opštini Plav

U cilju ukazivanja na sve nepravilnosti u radu i konstatovanja stanja u kojem smo zatekli Opštinu u avgustu 2018. godine, kada smo preuzeli odgovornost za vršenje vlasti, ali i kako bismo u narednom periodu ispravili nedostatke u radu lokalnih organa, zahtjevali smo da DRI izvrši reviziju poslovanja. Preporuke navedene u Izvještaju DRI za završni račun 2018. godine biće dragocjene u postupku potpunog usklađivanja poslovanja Opštine Plav sa novim zakonskim propisima. Od 22 preporuke dobar dio je već usvojen u toku 2019. godine, dok se na realizaciji ostalih predano radi, rekao je on

Mirsad Bajraktarević (Foto: Opština Plav)

Drago nam je što je Državna revizorska institucija (DRI) ispoštovala zahtjev nove lokalne vlasti i izvršila reviziju poslovanja Opštine Plav, čime je na najbolji mogući način ukazala na stanje u kojem smo zatekli Opštinu kada smo krajem 2018. godine preuzeli vlast, a za koje, naravno, nismo mi odgovorni, nego prethodna lokalna vlast.

To je saopštio predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarević, povodom objavljenog Izvještaja revizije završnog računa Opštine Plav za 2018. godinu.

“Jedan od prvih zahtjeva nove lokalne vlasti bio je da DRI izvrši reviziju poslovanja Opštine Plav, što smo i formalno inicirali na nadležnom odboru preko svojih predstavnika u Skupštini Crne Gore. U cilju ukazivanja na sve nepravilnosti u radu i konstatovanja stanja u kojem smo zatekli Opštinu u avgustu 2018. godine, kada smo preuzeli odgovornost za vršenje vlasti, ali i kako bismo u narednom periodu ispravili nedostatke u radu lokalnih organa, zahtjevali smo da DRI izvrši reviziju poslovanja. Preporuke navedene u Izvještaju DRI za završni račun 2018. godine biće dragocjene u postupku potpunog usklađivanja poslovanja Opštine Plav sa novim zakonskim propisima. Od 22 preporuke dobar dio je već usvojen u toku 2019. godine, dok se na realizaciji ostalih predano radi”, rekao je on.

U dogovoru sa DRI, kako je saopšteno i Opštine, utvrđuju najbolje mehanizme kontrole poslovanja i implementacije svih preporuka u cilju što boljeg i kvalitetnijeg funkcionisanja svih opštinskih organa.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!