Vlada Crne Gore opredijelila 700.000 eura za napajanje kompleksa Đalovića pećine

Rok za završetak radova je pet mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, saopšteno je iz Vlade. Trasa se sastoji od oko 6.100 metara vazdušnog voda 35 kV sa 55 stubnih mjesta i oko 360 metara podzemnog kabla

Foto: GOV.ME

Vlada Crne Gore opredijelila je kroz Kapitalni budžet skoro 700.000 eura za izgradnju primarne elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Đalovića pećine, na teritoriji opštine Bijelo Polje, a ugovor za ove radove danas su potpisali Uprava javnih radova i danilovgradsko preduzeće “Eurozoks”.

Rok za završetak radova je pet mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, saopšteno je iz Vlade.

Trasa se sastoji od oko 6.100 metara vazdušnog voda 35 kV sa 55 stubnih mjesta i oko 360 metara podzemnog kabla.

Predviđeni dalekovod povezuje elektroenergetsku infrastrukturu postojeće traf-ostanice 35/10 Nedakusi i planirane trafostanice 35/10 Bistrica. Pored toga što će obezbijediti napajanje infrastrukture budućeg kompleksa manastira Podvrh, žičare i Đalovića pećine, ova investicija će ujedno doprinijeti značajno pouzdanijem i kvalitetnijem napajanju električnom energijom domaćinstava koja pripadaju tom području.

Na ovaj način, ulaganje u valorizaciju turističkih kapaciteta Đalovića pećine, direktno će uticati na poboljšanje kvaliteta života građana tog dijela opštine Bijelo Polje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!