Trump se obračunao sa novinarom CNN-a: Loša si osoba, ta medijska kuća treba da se stidi (VIDEO)

Acosta je želio da postavi dodatno pitanje Trumpu, ali je grubo odbijen. Trump ga je prekidao govoreći mu da prekine, a moderatorka press konferencije je čak pokušala da mu oduzme mikrofon

Foto: Printscreen/KTLA

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump na press konferenciji povodom okončanih izbora za Kongres i Senat na krajnje grub i neprihvatljiv način se ponio prema novinaru CNN-a Jimu Acosti, ne dozvolivši mu da postavi pitanje i pritom ga vrijeđajući.

Već na prvom pitanju, kada se Acosta javio za riječ, Trump je bio krajnje nepristojan, sa konstantnim upadicama i prigovorima na račun novinara i medijske kuće koju predstavlja.

Acosta je Trumpu postavio pitanje o migrantskom talasu iz Južne Amerike, direktno ga pitajući zašto ga je nazvao “invazijom”, iako se radi o klasičnoj migraciji, i da li smatra da je na taj način demonizovao migrante.

Trump je, prenosi Klix.ba, odmah odgovorio da ne smatra da ih je demonizovao, poručujući da svi mogu doći u SAD, ali da moraju proći cijeli proces provjera, naglašavajući da SAD-u ipak trebaju radnici zbog brojnih kompanija.

Kada mu je Acosta postavio dodatna pitanja, konstatujući da su migranti hiljadama kilometara daleko od SAD-a i da ne mogu biti prijetnja i invazija, Trump je odgovorio da nisu ni “glumci koji idu u Hoolywood”.

“Mislim da meni treba da puste da vodim državu, a vi vodite CNN”, kazao je Trump novinaru.

Acosta je želio da postavi dodatno pitanje Trumpu, ali je grubo odbijen. Trump ga je prekidao govoreći mu da prekine, a moderatorka press konferencije je čak pokušala da mu oduzme mikrofon.

Nakon toga Trump je izvrijeđao novinara CNN-a, kazavši mu da je “loša osoba, da ne bi trebao da radi za CNN i da ta medijska kuća treba da se stidi”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!