Suprug Monike Seleš, američki milijarder Tom Golisano, neće da plati porez zbog – gusaka!

“Prošlog ljeta je bilo užasno. Dovezli smo se kući i zatekli 100-200 gusaka na našem travnjaku. Ne možemo da hodamo bosi, bacamo frizbi, djeca ne mogu da trče okolo. Ja dajem sav taj novac na porez, a ne mogu da koristim svoje vlasništvo zbog izmeta gusaka”, izjavio je Golisano

Tom Golisano (Foto: Printscreen)

Milijarder Tom Golisano, suprug nekad slavne teniserke Monike Seleš, postavljao je prepreke, špricao odbijajuće mirise i čak zamke, ali nije mogao da se riješi kanadskih gusaka koje su njegov travnjak na imanju u državi Njujork pretvorile u “minsko polje” izmeta.

Golisano (76), osnivač “Pejčeksa” i bivši vlasnik hokejaškog tima Bafalo Sejbres, je na kraju odbio da plati 90.000 dolara poreza, dok zvaničnici Južnog Bristola, u oblasti Figner Lejks, ne iznađu način da kontrolišu guske.

“Prošlog ljeta je bilo užasno. Dovezli smo se kući i zatekli 100-200 gusaka na našem travnjaku. Ne možemo da hodamo bosi, bacamo frizbi, djeca ne mogu da trče okolo. Ja dajem sav taj novac na porez, a ne mogu da koristim svoje vlasništvo zbog izmeta gusaka”, izjavio je Golisano.

Alim Danijel Maršal, gradski zvaničnik Južnog Bristola, koji broji 1.600 stanovnika, ne dijeli njegovo mišljenje.

“To je problem stanovnika, a ne grada. Tu je jezero, na kraju krajeva”, istakao je on.

Međutim, kada je u pitanju problem na nivou zajednice, gradski zvaničnici mogu da unajme osobu da riješi stvari, navodi njujorško Ministarstvo za okolinu.

A to je sve što Golisano želi.

 Monika Seleš (Foto: Printscreen)

“U pitanju je princip”, zaključio je milijarder, prenosi “Njuzer”.

Njegov stav je samo dio ovog protesta zbog poreskog sistema za koji Golisano smatra da je pun mana i nepravedan.

On je najavio da će podnijeti tužbu u ime drugih vlasnika imanja, a nedavno je pokrenuo sajt TaxMyPropertyFairly.com kako bi poreskim obveznicima dao alatke kojima mogu da ospore svoje račune.

“Mnogo ljudi značajno pati zbog sistema procjene”, kaže Golisano, koji je tri puta bio kandidat za guverera, piše “Blic”.

Dok njegova žena Monika Seleš, čije je ime u Kući slavnih, plaća godišnje oko 4.000 dolara na svoj stan u gradu Njujork, procijenjenom na 800.000 dolara vrijednosti, Golisano kaže da bi objekat te vrijednosti u području Ročestera u oblasti Monro imao račun od 28.000 dolara.

Golisano, koji je prema “Forbsovoj” procjeni “težak” 3,4 milijarde dolara, poznat je po svojim donacijama u zdravstvu, obrazovanju i davanju prilikama za ljude sa invaliditetom. U Ročesteru, Sirakuzu i Fort Majersu postoje tri dječije bolnice koje nose njegovo ime, navodi AP.

Ali, on ne želi da mu bilo ko čačka po džepu. U novembru je tužio dekoraterku jahte zbog pretjeranog računa. Porota mu je tada dodijelila 50.000 dolara, koje je rekao da će donirati Centru za autizam Golisano, koji se gradi u Ročesteru.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!