Završena 5. Likovna kolonija “Lovćenački koloriti”

Na koloniji je učestvovalo 6 akademskih likovnih umjetnika: mr Zvonko Pavličić, univerzitetski profesor i istoričar umjetnosti iz Danilovgrada, mr slikarstva Mićo Mitić, koji živi i stvara u Dimitrovgradu, master slikarstva Jelena Kukić iz Apatina, mr Alina Godomski Todorović, akademska slikarka iz Beograda, mr grafike i vanredni univeritetski profesor Nikos Arvanitidis iz Sremskih Karlovaca i mr grafike Nataša Budimlija Krstić iz Beograda

Otvaranjem izložbe u galeriji Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu završena je peta Likovna kolonija „Lovćenački koloriti”.

Na koloniji je učestvovalo 6 akademskih likovnih umjetnika: mr Zvonko Pavličić, univerzitetski profesor i istoričar umjetnosti iz Danilovgrada, mr slikarstva Mićo Mitić, koji živi i stvara u Dimitrovgradu, master slikarstva Jelena Kukić iz Apatina, mr Alina Godomski Todorović, akademska slikarka iz Beograda, mr grafike i vanredni univeritetski profesor Nikos Arvanitidis iz Sremskih Karlovaca i mr grafike Nataša Budimlija Krstić iz Beograda.

Otvaranju izložbe u galeriji Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu prisustvovali su svi učesnici ovogodišnjeg saziva koje je publici predstavio umjetnički direktor Nenad Stevović, dok je u ime učesnika izložbu otvorio selektor kolonije, akademski slikar Zvonko Pavličić.

Moderatorka kulturnog događaja je bila Natalija Kaluđerović, a u kulturno-umjetničkom programu nastupio je violinista Andraš Tot.

Otvaranju izložbe prisustvovao je konzul Crne Gore Bogoljub Jegdić, koji je u društvu slikara obišao stalnu postavku radova od osnivanja Likovne kolonije “Lovćenački koloriti” koju čine više od 50 djela 22 akademska umjetnika iz Srbije, Crne Gore, Francuske i Sjeverne Makedonije.

Organizator likovne kolonije “Lovćenački koloriti” je Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija“ uz podršku Ministarstva dijaspore Crne Gore.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!