Ribari uhvatili zvijer, ono što su našli u utrobi ih je zaprepastilo: “Još uvijek je imala ronilačko odijelo…” (VIDEO)

Ribari su rekli da su primijetili kako morski pas vidljivo nije bio “normalnog zdravlja” nakon što su ga ulovili, stoga su mislili da je možda progutao plastiku ili ribarsku mrežu. Otvorili su ga da bi pronašli uzrok problema i vidjeli ostatke žene. Odmah su kontaktirali obalsku stražu, koja još istražuje ovaj slučaj i druge osobe koje su bile prijavljene kao nestale

Pronađeno je tijelo turistkinje Colleen Monfore (68) iz Južne Dakote, koju je pojeo morski pas nakon što ju je odnijela jaka struja tokom ronjenja u Indoneziji, prenosi The Sun.

Incident se dogodio 26. septembra na području ostrva Pulau Reong, ali nakon osam dana potrage spasilačke ekipe su odustale zbog opasnih uslova na moru i male šanse da je pronađu.

Bila je sa šest prijatelja kad ju je odvukla jaka struja i vodič nije uspio da je spase na vrijeme. U nedjelju su njene ostatke pronašli ribari u susjednoj državi Istočni Timor, u utrobi morskog psa, piše “Jutarnji list”.

Još uvijek je na sebi imala ronilačko odijelo. Ribari su rekli da su primijetili kako morski pas vidljivo nije bio “normalnog zdravlja” nakon što su ga ulovili, stoga su mislili da je možda progutao plastiku ili ribarsku mrežu.

Otvorili su ga da bi pronašli uzrok problema i vidjeli ostatke žene. Odmah su kontaktirali obalsku stražu, koja još istražuje ovaj slučaj i druge osobe koje su bile prijavljene kao nestale.

Rezultate istrage će objaviti kad budu dostupni svi podaci, ali trenutni izvještaki potvrđuju da se radi o Monfore. Šef lokalne policije saopštio je da je vodič ronilačke grupe prijavio njen nestanak, a potragu su odmah nakon incidenta započeli njeni prijatelji.

Foto: Ilustracija (New York Post)

Idi na VRH
error: Content is protected !!