Velika potraga za dječakom (12) koji je nestao u jezeru, porodica očajna: “Znate li koliko tamo ima krokodila!?”

U tom području, inače, živi puno krokodila. Na cijeloj Sjevernoj teritoriji, procjenjuju stručnjaci, ima ih više od 100 hiljada. Među njima i agresivna i po ljude vrlo opasna vrsta tih predatora, koji mogu narasti i do šest metara dužine…

Foto: Ilustracija (Screenshot/Australia Zoo)

Pokrenuta je velika potraga za dječakom (12) koji je otišao da pliva u jezeru koje se nalazi u slabo naseljenom dijelu australijske regije Palumpa, a koja je dio Sjeverne teritorije.

Nestanak dječaka prijavljen je oko 17.30 sati u utorak po lokalnom vremenu. Vidjeli su ga kako pliva u jezeru Mango, koje se nalazi oko 350 kilometara jugozapadno od grada Darwina, objavila je lokalna policija, a prenosi Guardian.

Njegova porodica vrlo je zabrinuta, sumnjaju da je riječ o napadu krokodila. Policija je pokrenula akcije potrage i spasavanja.

“Čamcima pretražujemo velike djelove jezera, pomažu nam i ljudi koji ovdje žive, a naše su misli i molitve s porodicom nestalog dječaka”, rekla je medijima policijska dužnosnica Erica Gibson.

U tom području, inače, živi puno krokodila, prenosi “Jutarnji list”. Na cijeloj Sjevernoj teritoriji, procjenjuju stručnjaci, ima ih više od 100 hiljada. Među njima i agresivna i po ljude vrlo opasna vrsta tih predatora, koji mogu narasti i do šest metara dužine…

Foto: Ilustracija (Screenshot/Australia Zoo)

Idi na VRH
error: Content is protected !!