Ljetnja škola jezika i kulture “Crna Gora moja postojbina” biće održana od 20. do 30. jula, na spisku 38 polaznika

Program škole namijenjen je djeci naših iseljenika uzrasta od devet do petnaest godina, a cilj je da djeca i mladi koji žive izvan Crne Gore, kroz igru i zabavu, unaprijede znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore. Program podrazumijeva jezičke radionice, radionice crnogorske kulturne, istorijske i prirodne baštine, kao i dramske i likovne radionice. Važan dio programa je i upoznavanje sa crnogorskim narodnim običajima, pjesmama i igrama iz pojedinih krajeva Crne Gore. Planirani su i prateći programi – razna sportska i druga takmičenja, izleti, muzičke večeri, razgledanje kulturno istorijske baštine i okolnih znamenitih područja, završna svečanost i dodjela diploma

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, u saradnji sa Zavodom za školstvo, organizuje šestaestu po redu Ljetnju školu jezika i kulture Crne Gore – “Crna Gora moja postojbina”, koja će od 20. do 30. jula 2024. godine, biti održana na Ivanovim Koritima.

Ovogodišnju Ljetnju školu će pohađati polaznici iz šest zemalja – Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Belgije i Turske.

“Program škole namijenjen je djeci naših iseljenika uzrasta od devet do petnaest godina, a cilj je da djeca i mladi koji žive izvan Crne Gore, kroz igru i zabavu, unaprijede znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore. Program podrazumijeva jezičke radionice, radionice crnogorske kulturne, istorijske i prirodne baštine, kao i dramske i likovne radionice. Važan dio programa je i upoznavanje sa crnogorskim narodnim običajima, pjesmama i igrama iz pojedinih krajeva Crne Gore. Planirani su i prateći programi – razna sportska i druga takmičenja, izleti, muzičke večeri, razgledanje kulturno istorijske baštine i okolnih znamenitih područja, završna svečanost i dodjela diploma”, saopšteno je iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

Program i aktivnosti škole će na zanimljiv i pristupačan način djeci dočarati svu ljepotu i vrijednost Crne Gore i njenih stanovnika i kroz ovaj vid druženja i podučavanja uspostaviće se prirodan i postojan most sa drugom i trećom generacijom crnogorskih iseljenika.

Spisak ovogodišnjih polaznika Ljetnje škole jezika i kulture Crne Gore “Crna Gora moja postojbina”

RbrDRŽAVAIME POLAZNIKA
1ItalijaDarina Gorun
2ItalijaBianca Mila Saveljić
3ItalijaGioele Canzanella
4SrbijaJovana Marković
5SrbijaVasilija Milović
6SrbijaMia Kanban
7SrbijaDunja Milović
8SrbijaBranko Vuković
9SrbijaDunja Vuković
10SrbijaDunja Vujačić
11SrbijaTeuta Hana Radojević
12SrbijaMašan Radojević
13SrbijaVeljko Alargić
14SrbijaJovana Marić
15SrbijaNađa Stefanović
16SrbijaKristina Balanžić
17SrbijaEna Ilić
18SrbijaMaksim Zvicer
19SrbijaLena Radoman
20SrbijaDanilo Milić
21SrbijaJovana Rudović
22HrvatskaGabriel Brajović
23HrvatskaGreta Brajović
24BelgijaTarik Isović
25NjemačkaAbdurrahman Šukurica
26NjemačkaTalha Šukurica
27NjemačkaAbdulhadi Šukurica
28TurskaHÜSEYİN BATU KAYA

 

29TurskaPera Arikan
30TurskaDAĞAN Aklar
31TurskaEge SÖZER
32TurskaPoyraz Yeni
33TurskaEcem Imerek
34TurskaŞEFİK YUSUF bayri
35TurskaInci Karakaya
36TurskaHakki Eren ÖVER
37TurskaFatma Dora ALTAŞ
38TurskaEfkan Ege Alumrt

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!