Avion polijeće, a onda počinje da gori: Zastrašujući trenutak eksplozije na nebu iznad Toronta snimili putnici sa zemlje (VIDEO)

Kako je navedeno u saopštenju kompanije “Er Kanada”, u avionu Boing 777, koji je krenuo ka Parizu, bilo je oko 400 putnika, prenosi portal “CP24”. Predstavnici kompanije rekli su da je do požara došlo zbog problema sa kompresorom motora koji je primorao posadu da prerano prizemlji avion oko 30 minuta nakon polijetanja

Snimak nove zastrašujuće avionske nesreće pokazuje kako se avion na letu “Er Kanade” zapalio samo nekoliko trenutaka nakon poletanja sa piste.

Naime, na snimku koji se dijeli društvenim mrežama vidi se let aviona Boing 777 “Er Kanade” kako poleće sa aerodroma “Pirson” u Torontu 5. juna.

“S****! Zapalio se motor!”, može se čuti kako jedna osoba govori u pozadini.

OGLASILA SE KOMPANIJA

Kako je navedeno u saopštenju kompanije “Er Kanada”, u avionu Boing 777, koji je krenuo ka Parizu, bilo je oko 400 putnika, prenosi portal “CP24”.

Predstavnici kompanije rekli su da je do požara došlo zbog problema sa kompresorom motora koji je primorao posadu da prerano prizemlji avion oko 30 minuta nakon polijetanja.

“Nakon što je avion sletio, pregledan je od strane vozila za reagovanje na aerodromu u skladu sa normalnim operativnim procesima”, rečeno je iz aviokompanije za “CP24”.

Avion je napustio kapiju u 20.46 časova po lokalnom vremenu, ali je kružio nazad i sletio na isti aerodrom u 21.50, navodi “FlightAware” za praćenje letova.

POZNATO STANJE PUTNIKA

Boing koji je učestvovao u incidentu neće biti ponovo korišćen dok ne bude pregledan i popravljen.

“Avion će biti povučen iz upotrebe radi dalje procjene od strane naših stručnjaka za održavanje i inženjering”, rekli su predstavnici “Er Kanade”, prenosi “Blic”.

Niko od 389 putnika na letu nije povrijeđen.

Ovo je drugi avion za samo dvije nedjelje koji je morao naglo da se vrati na aerodrom “Pirson” nakon polijetanja, navodi “Global Njuz”. Let od 27. maja između Toronta i Delhija u Indiji takođe je imao problem sa motorom koji je primorao avion da promijeni rutu.

Foto: Screenshot

Idi na VRH
error: Content is protected !!