URNEBESNO Putin “iskulirao” Dodika: Šef Republike Srpske htio da ga poljubi tri puta, ruski predsjednik okrenuo glavu (VIDEO)

Ruski čelnik zbunio se samo na trenutak, pa se nasmijao. Potapšao je Dodika po ramena i tako mu dao do znanja da je jedan poljubac bio dovoljan i da mogu krenuti do stola

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom, prenosi Klix.ba.

Prije samog sastanka dogodila se jedna zanimljiva anegdota. Naime, Dodik i Putin su se najprije srdačno rukovali, a potom je šef RS-a poljubio Putina. Nakon prvog poljupca, htio je i drugi, vjerovatno i treći put, ali je Putinu jednom bilo dovoljno.

Ruski čelnik zbunio se samo na trenutak, pa se nasmijao. Potapšao je Dodika po ramena i tako mu dao do znanja da je jedan poljubac bio dovoljan i da mogu krenuti do stola.

Podsjetimo, ljubljenje tri puta u obraz prilikom pozdravljanja ili čestitanja tradicionalni je običaj među Srbima.

Putin je na sastanku rekao da Rusija ne mijenja stav u vezi sa Daytonskim sporazumom te da smatraju da je Dayton temelj za očuvanje situacije u BiH, ali i za razvoj, prenosi “Jutarnji list”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!