Proslava Dana nezavisnosti u Dortmundu: „Naša borba nije prestala 21. maja 2006. godine, tada je tek počela“ (VIDEO)

Iako se ne zna tačan broj iseljenika iz Crne Gore u Njemačkoj, procjenjuje se da ih ima više od 70.000

Intoniranjem crnogorske himne i spletom igara iz Crne Gore počela je centralna proslava Dana nezavisnosti u Njemačkoj.

Predsjednik Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, Nedžad Nurković, podsjetio je na važnost ovog datuma u novijoj istoriji. Posebno za njih u dijaspori koji su, kako je kazao, svim srcem učestvovali u obnovi nezavisnosti i stvaranju savremene, moderne, multietničke i građanske Crne Gore, prenosi RTCG.

„Naša borba nije prestala 21. maja 2006. godine, nego je tada tek počela. Čuvajmo Crnu Goru, ovakvu kakvu smo stvorili 2006. To je Crna Gora, to je budućnost“, kazao je, između ostalog, Nurković, obraćajući se prisutnima na proslavi.

Crnogorski konzul u Frankfurtu Milo Lučić zahvalio se dijaspori na svemu što je radila i radi za Crnu Goru, a posebno za doprinos u obnovi nezavisnosti.

„Večeras nas je okupila zajednička ljubav prema Crnoj Gori, jer svi mi podjednako težimo da našu domovinu učinimo boljom u svakom pogledu“, rekao je, između ostalog, Lučić.

Proslavi su prisustvovali brojni gosti, među kojima i predsjednik DPS-a Danijel Živković, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović…

Iako se ne zna tačan broj iseljenika iz Crne Gore u Njemačkoj, procjenjuje se da ih ima više od 70.000.

Foto: Screenshot/RTCG

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!