Skandalozna izjava Vučićevog potrčka kojeg optužuju da je orgijao s maloljetnicama: “Oni su genocidan narod! Genetski…”

Nema sumnja da će ova izjava Palme podići veliku buru i među njemačkom diplomatijom u Srbiji

Skandalozna izjava Dragana Markovića Palme, bliskog Vučićeva saradnika, stiže iz Srbije samo dan nakon što je Generalna skupština UN-a izglasala rezoluciju o genocidu u Srebrebnicu. Naime, Palma, koji je dio političke liste Aleksandra Vučića, a za kojeg je hrvatska javnost primarno čula u aferi oko podvođenja maloljetnica koje je navodno na svojim zabavama nudio raznim srpskim bizinsmenima, pa čak i ministrima, izjavio je da je “Njemci genetski genocidan narod”.

Marković je u saopštenju svoje stranke Jedinstvena Srbija (čiji je i predsjednik) ovoj izjavi pridodao i kvalifikaciju da evropske zemlje – osim Mađarske, Grčke, Slovačke i Kipra – ne odlučuju samostalno i da su zeleno svjetlo ZA rezoluciju stisle zbog nečijeg telefonskog poziva, piše “Jutarnji list”.

Nema sumnja da će ova izjava Palme podići veliku buru i među njemačkom diplomatijom u Srbiji. Njemačka je predložila usvajanje rezolucije o Srebrenici koju su juče na Generalnoj skupštini UN-a potvrdile 84 države. Protiv je bilo 19, a uzdržanih 68.

Foto: Dragan Marković Palma (/www.jedinstvenasrbija.org.rs)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!