Užas: Muškarac četiri dana bio živ zakopan, policija čula dok je istraživala ubistvo u blizini, sve su snimili (VIDEO)

Policajci u Moldaviji pronašli su muškarca dok su istraživali slučaj ubistva 74-godišnje žene čije je tijelo rodbina pronašla beživotno u njenom domu u Ustiji, na sjeverozapadu Moldavije. Policija je uhapsila osumnjičenog za njenu smrt i, dok su pretraživali njegovu kuću u istom selu čuli su povike “upomoć” iz blizine. Počeli su kopati i pronašli ulaz u improvizovanu grobnicu u koju je 18-godišnji monstrum zatvorio starca

Muškarac (62) iz Moldavije četiri dana proveo je živ zakopan, prije nego je spašen u ponedjeljak, nakon što je policija čula njegove prigušene vapaje u pomoć koji su dopirali iz zemlje.

Policajci u Moldaviji pronašli su muškarca dok su istraživali slučaj ubistva 74-godišnje žene čije je tijelo rodbina pronašla beživotno u njenom domu u Ustiji, na sjeverozapadu Moldavije.

Policija je, piše “Jutarnji list”, uhapsila osumnjičenog za njenu smrt i, dok su pretraživali njegovu kuću u istom selu čuli su povike “upomoć” iz blizine.

Počeli su kopati i pronašli ulaz u improvizovanu grobnicu u koju je 18-godišnji monstrum zatvorio starca.

Policijski snimak objavljen u srijedu pokazuje kako muškarca izvlače. Bio je pri svijesti i imao je ranu na vratu.

Forenzičari, koji su pozvani u ponedjeljak nakon što je starija žena pronađena mrtva u svojoj kući, utvrdili su da je preminula nakon fizičkog napada u kojem je zadobila teške povrede.

Policajci su brzo identifikovali 18-godišnjeg rođaka pokojnice kao osimnjičenog za njeno ubistvo. Ni žrtva ni tinejdžer nisu imenovani u lokalnim medijima.

Osumnjičeni je navodno pronađen u svojoj kući u alkoholisanom stanju te je prilikom policijskog ispitivanja dao “zbunjujuću” i “nedosljednu” izjavu.

Dok su policajci pretraživali njegov dom u potrazi za dokazima, čuli su uznemirujuće zvukove i povike u pomoć koji su dolazili ispod zemlje u blizini kuće.

Nakon što su ga iskopali, muškarac je rekao policiji da su on i tinejdžer zajedno pili alkohol u subotu kada su se počeli svađati.

Osumnjičeni ga je tada navodno napao nožem prije nego što ga je zatvorio u improvizovani podrum, a ulaz zasuo zemljom.

Policajci vjeruju da je tinejdžer ubio staricu sljedeći dan, ili u nedjelju uveče ili u ranim jutarnjim satima ponedjeljka.

Određen mu je pritvor dok policija i tužilaštvo nastavljaju istragu protiv njega za ubistvo i pokušaj ubistva. Prijeti mu doživotna robija ako bude proglašen krivim.

Spašeni muškarac nalazi se na bolničkom liječenju.

Jedan mještanin je o preminuloj žrtvi rekao: “Bila je jako pristojna žena, niko nikada s njom nije imao problema”,

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH

error: Content is protected !!