Kulturno veče „Crnogorke u Italiji kroz vrijeme” sjutra u Kotoru

“Cilj večeri je da se istaknu značajne žene iz Crne Gore koje su ostavile dubok trag u Italiji, poput kraljice Jelene Savojske, Ane Marije Marović i Darinke Leković Donadio. Ovo je jedna od aktivnosti u okviru projekta ‘Inspirišući doprinosi crnogorskih žena u dijaspori, pogled izvan granica i unapređenje rodne ravnopravnosti’, koji je Uprava počela da srovodi u martu ove godine”, piše u saopštenju Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima

Kulturno veče „Crnogorke u Italiji kroz vrijeme” biće održano u subotu, 11. maja ove godine, sa početkom u 20 časova, u hotelu Cattaro u Kotoru.

“Cilj večeri je da se istaknu značajne žene iz Crne Gore koje su ostavile dubok trag u Italiji, poput kraljice Jelene Savojske, Ane Marije Marović i Darinke Leković Donadio. Ovo je jedna od aktivnosti u okviru projekta ‘Inspirišući doprinosi crnogorskih žena u dijaspori, pogled izvan granica i unapređenje rodne ravnopravnosti’, koji je Uprava počela da srovodi u martu ove godine”, piše u saopštenju Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Domaćini večeri su Renata Gojković, vršilac dužnosti pomoćnice direktora Sektora za praćenje stanja i saradnju sa dijasporom u Upravi za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, Biserka Milić, specijalista turizma, i Ksenija Vujović Catapano, sociološkinja i članica Udruženja Italia-Montenegro “Regina Elena”.

Događaj je organizovan u saradnji sa Udruženjem Italia-Montenegro “Regina Elena”, uz podršku Opštine Kotor.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!