FBI uhapsio Davida Kneževića u vezi sa nestankom žene od koje se razvodio: Šta se desilo sa Anom 2. februara u Madridu?

Kneževići su bili u braku 13 godine. Vlasnici su kompanije “EOX Technology Solutions Inc”, koja pruža kompjutersku podršku firmama na jugu Floride. U javnim dokumentima može se videti da poseduju kuću i još dve nekretnine u Fort Loderdejlu, od kojih je jedna trenutno u procesu vraćanja banci, zbog neplaćanja kredita

Američki Federalni istražni biro (FBI) i drugi federalni agenti uhapsili su srpskog državljanina Davida Kneževića na Međunardonom aerodromu u Majamiju proteklog vikenda u vezi sa nestankom njegove supruge Ana Marije Knežević Enao, pre tri meseca u Španiji.

Protiv 36-godišnjeg Kneževića, koji živi u Fort Loderdejlu, podignuta je optužnica za otmicu njegove 40-godišnje supruge, s kojom je bio u procesu razvoda. Ana Knežević nestala je 2. februara iz stana u Madridu, u kojem je boravila, otkad su se ona i David rastavili krajem prošle godine.

Kneževićev advokat Kenet Padovic, u kratkom telefonskom razgovoru za Glas Amerike rekao je da ne može da komentariše slučaj u ovoj fazi. Padovic je prethodno odbacio da njegov klijent ima bilo kakve veze sa nestankom svoje supruge.

David Knežević, koji je rođen u Srbiji, na kratko se pojavio pred federalnim sudom u Majamiju u ponedeljak, a u petak ga čeka pretres na kojem će biti doneta odluka o kauciji.

“Španska nacionalna policija, Služba za carinu i zaštitu granica SAD, Služba za diplomatsku bezbednost Stejt departmenta i FBI nastavljaju istragu. Zato što se radi o istrazi koja je u toku, nikakve druge informacije neće biti objavljene”, saopštio je FBI.

Ana Knežević, koja je rođena u Kolumbiji, ali je u međuvremenu dobila američko državljanstvo, nije viđena otkad je muškarac sa kacigom auto-lakom onesposobio bezbednosne kamere u zgradi u kojoj je boravila u Madridu.

Anina prijateljica Sana Ramo i još jedna žena dobile su SMS poruke sa Aninog telefona dan kasnije, u kojima je pisalo da će Ana sledećih nekoliko dana provesti sa muškarcem kojeg je tek upoznala. Ramo je rekla da te poruke nisu napisane u Aninom stilu i da ona nikad ne bi otišla sa nekim koga je tek upoznala.

“Drago mi je da je došlo do hapšenja”, rekla je Ramo u ponedeljak. “Nadamo se da će ovo sledeće poglavlje doneti pravdu i pronaći odgovor šta se dogodilo sa Anom”.

Kneževići su bili u braku 13 godine. Vlasnici su kompanije “EOX Technology Solutions Inc“, koja pruža kompjutersku podršku firmama na jugu Floride. U javnim dokumentima može se videti da poseduju kuću i još dve nekretnine u Fort Loderdejlu, od kojih je jedna trenutno u procesu vraćanja banci, zbog neplaćanja kredita.

Anin brat Huan Enao je u razgovoru sa detektivom iz Fort Loderdejla opisao razvod njegove sestre i zeta kao “gadan”, piše u policijskom izveštaju. Huan je policiji takođe rekao da je David bio besan zbog toga što će sa Anom morati da podeli značajnu sumu novca.

Davidov advokat Padovic je u februaru odbacio da je razvod bio neprijateljski i naveo da njegov klijent sarađuje sa policijom. Prema njegovim rečima, David je bio u Srbiji kada je Ana nestala.

Izvor: Glas Amerike

Idi na VRH
error: Content is protected !!