Ivanović odgovorio Đuriću: Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima

Ministar vanjskih poslova Crne Gore je to rekao “Vijestima”, reagujući na izjavu šefa srpske diplomatije Marka Đurića koji je kazao da, ako Vlada Crne Gore podnese amandmane na predloženu Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o Srebrenici, to liči na “pranje savjesti” kako pred javnošću u Crnoj Gori ne bi izgledalo “da su protiv bratske Srbije”.

Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim interesima, poručio je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

On je to rekao “Vijestima”, reagujući na izjavu šefa srpske diplomatije Marka Đurića koji je kazao da, ako Vlada Crne Gore podnese amandmane na predloženu Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o Srebrenici, to liči na “pranje savjesti” kako pred javnošću u Crnoj Gori ne bi izgledalo “da su protiv bratske Srbije”.

Reagovanje Ivanovića Vijesti su prenijele integralno:

“Uz čestitke povodom stupanja na važnu dužnost ministra spoljnih poslova Republike Srbije, želim g-dinu Đuriću uspješan rad, iako razumijem da se u prvim danima mandata mogu desiti i ishitreni potezi, kao što se i dogodilo sinoć kada je komentarisao nezvanične informacije povodom teksta Rezolucije UN o Srebrenici. Takođe, zahvaljujem mu na isticanju principa u vođenju spoljne politike Republike Srbije, koji nisu ništa novo u međunarodnim odnosima. Naime, i Crna Gora u spoljnoj politici baštini iste principe. Da bi bilo jasnije: Crna Gora se u vođenju vanjske politike rukovodi isključivo svojim, a ne tuđim, interesima; takođe, Crna Gora će se prema drugim državama odnositi upravo onako kako se te države odnose prema Crnoj Gori”.

Foto: Đorđe Cmiljanić/Vlada Crne Gore

Idi na VRH
error: Content is protected !!