Oglasilo se tužilaštvo o obdukcionom nalazu brata ubice Danke Ilić: Evo šta traže i zbog čega

Ovaj zahtjev tužilaštva uslijedio je zato što po zakonu istragu ne smije voditi isto tužilaštvo u kome je Dalibor Dragijević okrivljeni, a sada se pojavljuje kao oštećeni

Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnijelo predlog za supstituciju nadležnosti (izmještanje procesa u drugo tužilaštvo) u postupku povodom smrti sada pokojnog Dalibora Dragijevića, potvrđeno je za “Blic”.

“Ovo je u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja”, kažu u VJT u Zaječaru.

Ovaj zahtjev tužilaštva uslijedio je zato što po zakonu istragu ne smije voditi isto tužilaštvo u kome je Dalibor Dragijević okrivljeni, a sada se pojavljuje kao oštećeni.

Predmet je sa obdukcionim nalazom podnet Apelacionom tužilaštvu u Nišu koje bi trebalo da odredi koje će tužilaštvo postupiti po novom predmetu gdje je pokojni Dejan Dragijević oštećeni.

Kako smo ranije pisali, Dalibor Dragijević je uhapšen zbog sumnje da je bratu Dejanu Dragijeviću pomogao da se riješi tela Danke Ilić (2), piše “Blic”.

Njemu je nakon hapšenja određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega je preminuo u policijskoj stanici u Boru.

U pritvoru se nalazi i Dejanov i Daliborov otac.

Danka Ilić ubijena je 26. marta ove godine u Banjskom Polju.

Za zločin su osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević.

Foto: Dalibor Dragijević (društvene mreže)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!