Šokantni detalji nesreće u Livnu: Dok je četvoro mladih umiralo u smrskanom “golfu”, vozač “rovera” zakopavao oružje

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. aprila oko 23 sati, u vrijeme zabrane kretanja zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, opština Livno, upravljao “land roverom” (O23- J-244) iz pravca Bosanskog Grahova prema Livnu bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio “golfa 2” (J87- E-496), u kojem su se nalazili poginuli. Takođe se sumnjiči da je bez pomoći ostavio osobe povrijeđene u udesu, jer je zakopavao lovačke puške i municiju da ih policija ne bi pronašla. Oružje je zakopao u njivi, stotinak metara od mjesta nesreće, što su policajci pronašli tokom uviđaja

Četvoro nastradalih 

Na predlog Kantonalnog tužilaštva Kantona 10, Opštinski sud u Livnu danas je osumnjičenom T. P. (41) odredio jednomjesečni pritvor jer je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo četvoro mladih iz sela Strupnić – Vlado Vujeva (20), Slavica Vujeva (20), Jozo Matković (21) i Ivana Rimac (19).

On se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, neovlašćeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i krivotvorenje isprave.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. aprila oko 23 sati, u vrijeme zabrane kretanja zbog trenutne epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, opština Livno, upravljao “land roverom” (O23- J-244) iz pravca Bosanskog Grahova prema Livnu bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio “golfa 2” (J87- E-496), u kojem su se nalazili poginuli. Takođe se sumnjiči da je bez pomoći ostavio osobe povrijeđene u udesu, jer je zakopavao lovačke puške i municiju da ih policija ne bi pronašla. Oružje je zakopao u njivi, stotinak metara od mjesta nesreće, što su policajci pronašli tokom uviđaja, piše “Avaz”.

Osumnjičenom se, takođe, stavlja na teret da je u svojoj porodičnoj kući u mjestu Rujani u Livnu držao protivtenkovski raketni bacač M-80, zvani “zolja”, dvije ručne bombe M-75 i M-52, 15 pištolja različitih modela i kalibara, lovački karabin, municiju različitih vrsta i kalibara i bajonete.

Pored toga, osumnjičeni se tereti da je 30. marta izradio lažnu ispravu neovlašćenom upotrebom pravog pečata Lovačkog udruženja iz Lištana, potvrdu o kretanju, kojom se I. Š, osobi koja se za vrijeme saobraćajne nesreće nalazila na mjestu suvozača u vozilu osumnjičenog, za vrijeme opasnosti od pojave koronavirusa Covid-19, kao lovočuvaru, dozvoljava kretanje 24 sata dnevno.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!