Jeli, pili i – pobjegli: Osmočlana porodica naručivala odreske, duple deserte, popili 15 boca vina i nestali u sekundi

Nakon što je dobila račun, majka je pokušala da plati karticom koja je dva puta odbijena. Navodno je rekla osoblju da će njen sin pričekati u restoranu dok ona ode po drugu karticu. Na kraju se nije vratila, a dječak je nestao iz prostorije

Osmoročlana porodica posjetila je restoran Bella Ciao u Portu Talbotu u Walesu gdje su napravili račun od 329 funti i zatim pobjegli. Osoblje restorana, koji u ponudi ima italijansku kuhinju, reklo je kako su porodici donosili skupe odreske, duple deserte i da su popili 15 boca vina, prenosi Daily Mail.

Nakon što je dobila račun, majka je pokušala da plati karticom koja je dva puta odbijena. Navodno je rekla osoblju da će njen sin pričekati u restoranu dok ona ode po drugu karticu. Na kraju se nije vratila, a dječak je nestao iz prostorije.

“Dječak se približio vratima i počeo da trči. Moj sin je htio da krene za njim, ali rekao sam mu da to ne čini”, rekao je menadžer Tyrone Reese.

Kasnije je saznao da ne postoji način da kontaktira porodicu jer je broj upotrijebljen za rezervaciju lažan. Reese je incident prijavio policiji.

Posted by Bella Ciao on Friday, April 19, 2024

Restoran Bella Ciao na društvenim mrežama objavio je snimke nadzorne kamere koje su tokom vikenda postale viralne, a objavu je vidjelo više od 12 miliona ljudi. Nakon što je objavio snimak, počeli su ga kontaktirati restorani u tom području koji su se susreli sa porodicom koja je odbila da plati.

“Policija Južnog Walesa bavi se našim slučajem od prošlog avgusta. Podnijeli smo žalbu i ništa se nije dogodilo. Ova porodica ponovila je djela i kasnije, policija zna ko su i njihovu adresu”, napisali su iz The River House Lounge & Restauranta.

Vlasnik restorana nezadovoljan je što policija nije brže reagovala da uhvati počinitelje. Komentarisao je da redovno plaća porez, a opet je nemoćan. Ljuti ga što se može izvući bez posljedica iz ovakvih okolnosti.

Objavljeni snimak pomogao je Reesu u poslovanju jer se sljedeće večeri broj rezervacija utrostručio što smatra znakom solidarnosti lokalne zajednice. Inače, bijeg iz restorana bez plaćanja u Ujedinjenom Kraljevstvu je kazneno djelo za koje se može dobiti i do dvije godine zatvora, piše “Jutarnji list”.

Foto: Printscreen

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!