Predsjednik opštine Gusinje u Njujorku: Balić posjetio KUD “Halaturko”, planira susrete sa sugrađanima

“Raduje vidjedi sugrađane koji prenose tradiciju i običaje na naše najmlađe. Još veće zadovoljstvo je vidjeti broj djece koja učestvuju u radu KUD-a i tako nastavljaju da i u dalekom Njujorku svakodnevno žive naše običaje, tradiciju i kulturu. Velika mi je čast, što sam danas sa vama i želim odati veliko priznanje svim članovima i upravi društva, na zaista predanom radu u očuvanju svog identiteta”, kazao je Balić

Predsjednik opštine Gusinje Sanel Balić boravi u radnoj posjeti Njujorku gdje će iskoristiti priliku da se sretne sa sugrađanima i predstavnicima udruženja naših iseljenika u Njujorku, saopšteno je iz opštine Gusinje.

“Predsjednik Balić će upoznati naše sugrađane u dijaspori sa daljim planovima rada i planiranim projektima za ovu godinu u opštini Gusinje. Takođe, želi da upozna građane sa prostornim planom i mogućim problemima vezanim za planiranje, sve u cilju olakšavanja investicija. Dijaspora će imati priliku da iznese probleme s kojima se susreće prilikom ulaganja u svoj rodni kraj, kao što su izgradnja objekata i slično, te zajedno sa predsjednikom pronađu načine za njihovo rješavanje”.

Balić je juče posjetio KUD “Halaturko” iz Njujorka.

“Raduje me vidjeti sugrađane koji prenose tradiciju i običaje na naše najmlađe. Još veće zadovoljstvo je vidjeti broj djece koja učestvuju u radu KUD-a i tako nastavljaju da i u dalekom Njujorku svakodnevno žive naše običaje, tradiciju i kulturu. Velika mi je čast, što sam danas sa vama i želim odati veliko priznanje svim članovima i upravi društva, na zaista predanom radu u očuvanju svog identiteta. “, kazao je Balić.

Nakon programa, upriličen je iftar na kojem su između ostalih prisustvovali generalni sekretar IZ-e Crne Gore Fuad ef. Čekić, predsjednik IZ-e u Njujorku Ago Koljenović.

Idi na VRH
error: Content is protected !!