Pogledajte juriš migranata granici u Teksasu na zaštitni zid: Vojnici ni puškama ne mogu da ih obuzdaju (VIDEO)

Na snimku se vidi juriš migranata na granicu. Vidi se kako ruše ogradu i jure kroz žicu dok je grupa od pet stražara stajala u odbrambenoj formaciji. Gardisti su čvrsto držali puške i stajali pred migrantima koji su ih brojčano znatno nadmašili. Vidi se da nekolicina podiže ruke u znak predaje dok se drugi probijaju pored pripadnika Nacionalne garde i i dolazi do granične kapije

Grupa od stotinak migranata pokušala je u četvrtak ilegalno da uđe u SAD tako što je probila žicu i oborila stražare.

Prethodno se na kritičnom dijelu granice u Teksasu skupilo oko 600 migranata koji se nadaju da će dobiti pristup SAD. Nacionalna garda Teksasa pokušavala je da ih organizuje u manje grupe, ali je situacija postala napeta nakon što su neke žene i djecu odvojili od odraslih muškaraca.

Na snimku se vidi juriš migranata na granicu. Vidi se kako ruše ogradu i jure kroz žicu dok je grupa od pet stražara stajala u odbrambenoj formaciji. Gardisti su čvrsto držali puške i stajali pred migrantima koji su ih brojčano znatno nadmašili.

Vidi se da nekolicina podiže ruke u znak predaje dok se drugi probijaju pored pripadnika Nacionalne garde i i dolazi do granične kapije.

“Imamo žene i djecu! Gladni smo”, vikao je jedan od migranata.

“Pomozite, pomozite, pomozite, imamo djecu”, povikao je jedan.

Pobunjena grupa, koja se okupila u oblasti poznatoj kao kapija 36, koja se nalazi pored auto-puta kod El Pasa, vraćena je u Meksiko. Nekolicina je uhapšena zbog napada na vojnike i uništavanja imovine.

Hiljade migranata poslednjih dana svakodnevno opsjeda grad. Prolećni talas označava period kad se vreme popravlja i hiljade ljudi iz Centralne i Južne Amerike mogu da putuju do južne američke granice, a da noći nisu previše hladne ili dani prevrući.

“Ovo je direktan rezultat neodrživog haosa koji je predsjednik (Džo) Bajden pokrenuo na granici”, rekao je portparol kancelarije guvernera Teksasa Grega Abota.

Država je u utorak počela da priprema implementaciju SB4 – novog zakona koji dozvoljava državnim i lokalnim vlastima da hapse zbog ilegalnog ulaska u zemlju, ali je žalbeni sud blokirao tu mjeru nekoliko sati nakon što je Vrhovni sud SAD rekao da će joj dozvoliti stupiti na snagu.

Foto: Printscreen (New York Post)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!