Ostin: Amerika neće dozvoliti da Ukrajina propadne

Usljed poteškoća predsjednika SAD Džoa Bajdena da ubijedi Kongres da izdvoji dodatni novac, Ostin pokušava da ubijedi saveznike da će SAD nastaviti da podržava rat protiv Rusije

Sekretar odbrane Sjedinjenih Američkih Država Lojd Ostin danas je, na sastanku Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, poručio da Vašington neće dozvoliti “da Ukrajina propadne”.

“SAD neće dozvoliti da Ukrajina propadne. Ova koalicija neće dozvoliti da Ukrajina propadne”, rekao je Ostin na početku sastanka predstavnika 50 država koje pružaju vojnu pomoć Ukrajini, prenosi Rojters.

Sastanak se održava u američkoj vojnoj bazi Rajmštajn, u Njemačkoj.

Usljed poteškoća predsjednika SAD Džoa Bajdena da ubijedi Kongres da izdvoji dodatni novac, Ostin pokušava da ubijedi saveznike da će SAD nastaviti da podržava rat protiv Rusije, prenosi “Blic”.

Visoka saradnica u Evropskom centru Atlanskog savjeta Rejčel Rico ukazala je da je zvaničnicima SAD sve teže da posjete Evropu sa obećanjem dugoročne podrške Ukrajini, jer je ona “u suprotnosti sa onime što se događa na Kapitol Hilu”.

Zvaničnici SAD upozoravaju da će manjak podrške Ukrajini, usljed fokusa Bajdenove administracije na rat u Gazi, rezultirati njenom nemogućnošću da se odbrani od Rusije.

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio je da Rusija planira novu ofanzivu krajem proljeća ili početkom ljeta.

Foto: Lojd Ostin (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!