Palmer najavio: Titanic II, replika jednog od najslavnijih brodova, biće spreman za plovidbu 2027. godine

Palmer kaže kako će dovesti ‘najbolje svjetske dizajnere kruzera‘. Titanic II bi trebao imati isti dizajn interijera i kabina kao i originalni brod, zajedno s plesnom salom, bazenom i turskim kupatilima

Nekoliko godina nakon što je predložio gradnju replike Titanica, jednog od najpoznatijih prekooceanskih brodova svih vremena, australski ekscentrični biznismen, poduzetnik i političar Clive Palmer ponovno se oglasio i javnosti obznanio da bi Titanic II trebao biti spreman za plovidbu 2027. godine, prenosi Jutarnji list.

Kako bi svima predstavio svoj plan, Palmer je čak unajmio poznatu zgradu opere u Sydneyu i ondje iznio detalje izgradnje vjerne replike legendarnog broda koji je skončao na dnu Atlantskog oceana nakon što je udario u santu leda.

No nakon što je svim novinarima poslao materijale u kojima obećava kako će njegova kompanija Blue Star Line doista izgraditi taj, kako je rekao, ‘brod ljubavi i ultimativnog stila i luksuza‘, Palmer je priznao da još nije našao brodogradilište koje će mu pomoći u ostvarenju sna.”

Ipak, uvjeren da će na vrijeme uspjeti osigurati brodogradilište kako bi izgradnja broda počela početkom iduće godine, a prva plovidba iz Southamptona do New Yorka bila bi 2027. godine. Dodao je da će natječaji za gradnju broda biti objavljeni ove godine. Rekao je i da će izgradnja broda od 56.000 tona koštati između 500 milijuna i jedne milijarde dolara. Među kompanijama koje su podržale ovaj projekt je i finska brodograđevna tvrtka Deltamarin.

Palmer kaže kako će dovesti ‘najbolje svjetske dizajnere kruzera‘. Titanic II bi trebao imati isti dizajn interijera i kabina kao i originalni brod, zajedno s plesnom salom, bazenom i turskim kupatilima.

Idi na VRH
error: Content is protected !!