Prvi snimak snažnog zemljotresa: Pogledajte kako je treslo u Gacku (VIDEO)

O tome koliko je jako “ljulalo” svjedoči i snimak iz jedne benzinske pumpe u Gacku. Kako se na istom može vidjeti, polica na kojoj su se nalazila pića, odnosno vino, ljulja se toliko jako da je pravo čudo da nijedna flaša nije pala i razbila se

Serija zemljotresa jutros je uzdrmala je Crnu Goru i region. Tlo se ljuljalo i na teritoriji BiH, gdje je zabilježen snimak prvog potresa.

Prvi potres, koji je zabilježen u 4.06, imao je snagu od 5.3 stepena Rihterove skale, s epicentrom na granici BiH i Crne Gore, između Nikšića i Gacka.

O tome koliko je jako “ljulalo” svjedoči i snimak iz jedne benzinske pumpe u Gacku. Kako se na istom može vidjeti, polica na kojoj su se nalazila pića, odnosno vino, ljulja se toliko jako da je pravo čudo da nijedna flaša nije pala i razbila se.

Zemljotres je, prenosi “Blic”, izazvao je odrone na granici Gacko-Nikšić. Kako javljaju mještani, od jačine zemljotresa, ispucali su zidovi na pojedinim kućama.

Potres je izazvao odrone u reonu Golije što je blokiralo saobraćaj na ovoj dionici puta. Jak zemljotres pogodio je i područje Hercegovine jutros u 4 sata i 6 minuta, piše AVTBL.

U Bileći danas bez nastave u školama, rekao je načelnik Civilne zaštite Bileće Veselin Vujović. U 6.38 u BiH je zabilježen je potres jačine 2,5 stepeni po Rihteru na samo 25 kilometara od Bileće.

Poslednji zemljotres jačine 2,3 stepena po Rihteru registrovan je oko 8.34 sati na 20 kilometra od Nikšića.

Foto: Printscreen

Први снимци земљотреса који је погодио Гацко

Први снимци земљотреса који је погодио Гацко

Posted by Atv Banja Luka on Thursday, March 14, 2024

Idi na VRH
error: Content is protected !!