Fadil Šabović, osnivač čuvene grupe Nervozni poštar: Ljekar koji liječi muzikom (VIDEO)

Ono što malo ko zna je da je rođen u Crnoj Gori, u Rožajama, 1958. godine. Otac mu je iz Plava, a majka iz Gusinja. Šabović i njegov mlađi brat rođeni su u Rožajama, jer je u tom gradu radio njihov otac. Za sebe kaže da je Bosanac – Bošnjak – Sarajlija, „ali duboko u duši Crnogorac“

Fadil Šabović je osnivač i autor gotovo čitavog opusa poznate sarajevske grupe Nervozni poštar, koja je osamdesetih godina bila izuzetno popularna širom bivše Jugoslavije.

On je čovjek koji je spojio hard rok i narodnu muziku, stvorivši brend od grupe koja traje 40 godina, i koja i danas svira i uveseljava ljude.

Fadil je po zanimanju ljekar i kaže da je njegova misija da liječi. Što medikamentima, što muzikom i lijepim tekstovima.

Ono što malo ko zna je da je rođen u Crnoj Gori, u Rožajama, 1958. godine.

Otac mu je iz Plava, a majka iz Gusinja.

Šabović i njegov mlađi brat rođeni su u Rožajama, jer je u tom gradu radio njihov otac.

Sudbina je, kako kaže, htjela da otac sa porodicom dođe u Sarajevo, gdje odrastao i školovao se.

Kao gimnazijalac, kada je imao samo 18 godina, napisao je pjesmu „Crna Goro ponosita“, koju je na Festivalu „Ilidža“ otpjevao Nikola Karović, velika zvijezda nekadašnje Jugoslavije, i osvojio treće mjesto.

Ova pjesma je potvrda da je duboko u sebi nosio Crnu Goru i sjećanje na lijepe predjele, doživljaje i drage ljude. Jer Šabović je, kako dijete, svaki raspust provodio u Crnoj Gori, odnosno u Plavu i Gusinju.

Za sebe kaže da je Bosanac – Bošnjak – Sarajlija, „ali duboko u duši Crnogorac“.

O sebi i karijeri govorio je u emisiji „Naši u svijetu“, RTCG.

Foto: Fadil Šabović (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!