Reditelj crnogorskog porijekla Alejandro Sugich posjetio Upravu za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

Sugich se zahvalio na prijemu i naglasio da kroz svoje stvaralaštvo uvijek nastoji da predstavi svoju domovinu i porijeklo. Istakao je da je otvoren za sve vidove saradnje i izrazio želju da u budućnosti realizuje mnogo više projekata u saradnji sa čelnim institucijama Crne Gore

V.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, mr Erduan Demić, ugostio je danas Alejandra Sugicha, istaknutog producenta, reditelja, pisca i izvršnog direktora kompanije Sula Entertainment.

Sugich je crnogorskog porijekla, a došao je u pratnji Ivana Ivanovića.

Na sastanku je bilo riječi o mnogim temama, sa posebnim akcentom na saradnju u realizaciji projekata koji se odnose na promociju filmskog stvaralaštva naših iseljenika u Latinskoj Americi, kao i o drugim projektima koji imaju za cilj očuvanje identiteta, kulture i tradicije naših iseljenika u zemlji prijema.

Demić je izrazio zahvalnost gostima na posjeti i istakao je da je cilj Uprave kontinuirano podržavati pojedince u dijaspori koji kroz svoje projekte koriste puni potencijal za promociju kulture, tradicije i identiteta svoje matične države. Posebno je naglasio da uspješni pojedinci iz dijaspore predstavljaju najbolje ambasadore zemlje i da potomci crnogorskih iseljenika u Latinskoj Americi posjeduju snažnu svijest o svom identitetu i visok stepen osjećaja pripadnosti Crnoj Gori.

“Akcenat Uprave u narednom periodu biće promocija stvaralaštva naših iseljenika.  Umjetnost je najuniverzalniji jezik i to treba iskoristi“, istakao je Demić.

Sugich se zahvalio na prijemu i naglasio da kroz svoje stvaralaštvo uvijek nastoji da predstavi svoju domovinu i porijeklo. Istakao je da je otvoren za sve vidove saradnje i izrazio želju da u budućnosti realizuje mnogo više projekata u saradnji sa čelnim institucijama Crne Gore.

V.d. pomoćnice direktora Uprave saradnju sa dijasporom-iseljenicima, Renata Gojković, naglasila je značaj i brojnost crnogorske dijaspore u Latinskoj Americi, posebno žena, i izrazila želju za saradnjom sa ženama koje su visoko pozicionirane u državnim institucijama Latinske Amerike, kako bi doprinijele realizaciji projekata koji za cilj imaju unapređenje položaja žena u dijasapori i Crnoj Gori.

Sastanku je prisustvovao i samostalni savjetnik I Zoran Đukanović.

Foto: Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!