Ambasadorka Rajnke: Ukoliko Putin pobijedi u Ukrajini sledeća žrtva je Evropa (VIDEO)

“Ciljevi Putina se nisu promijenili, njegov cilj je da uništi Ukrajinu i njen identitet, to je genocidno po svojoj definiciji. Putin neće stati, to se takođe nije promijenilo”, kazala je Rajnke na panel diskusiji “Izazovi i prilike za mir u Ukrajini”, koju je organizovao Atlantski savez Crne Gore

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke poručila je, u utorak, da je “ukoliko Putin pobijedi u Ukrajini sledeća žrtva – Evropa” i naglasila da se ciljevi Kremlja nisu promijenili, ali ni spremnost Ukrajine da se i dalje hrabro bori.

“Dvije godina rata donijele su mnogo razaranja. Stav SAD je da se ništa nije promijenilo, a da se sve promijenilo. Ciljevi Putina se nisu promijenili, njegov cilj je da uništi Ukrajinu i njen identitet, to je genocidno po svojoj definiciji. Putin neće stati, to se takođe nije promijenilo”, kazala je Rajnke na panel diskusiji “Izazovi i prilike za mir u Ukrajini”, koju je organizovao Atlantski savez Crne Gore.

Ona je navela da su se, međutim, promijenili Zapad i Evropa.

“Sigurnosna arhitektura se promijenila, ona je osnažena. NATO, kao institucija se proširila i ujedinjenija je više nego ikada ranije. EU je snažnija i podrška zemljama kandidatima je jača. Mi ćemo ostati sve dok Ukrajina ne ostvari mir koji zaslužuje”, kazala je ambasadorka Rajnke, prenosi Glas Amerike. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!