Otvoren konkurs za Festival “Zavičajne staze-Bihor 2024”

Konkurs je otvoren do 7. juna 2024. godine, a rezultati će biti javno objavljeni. Pobednici će, kako je saopšteno, biti proglašeni na završnoj ceremoniji Festivala u avgustu, u Petnjici, gdje će najbolje priče biti nagrađene ne samo plaketama i novčanim iznosima,  već i objavljivanjem u zborniku Festivala

Nevladina organizacija Centar za kulturu “Bihor“ objavila je konkurs za Festival “Zavičajne staze – Bihor 2024”.

“Cilj konkursa je da pruži priliku autorima koji svojim jedinstvenim stilom i savremenim pristupom pisanja mogu stati rame uz rame sa literarnim velikanima poput Ćamila Sijarića, Mihaila Lalića, Ismeta Rebronje i mnogih drugih koji su svojim djelima obilježili književnost ovog regiona. Ovo je prilika da se kroz kratku priču istraže teme zavičaja, migracija i ličnih traganja kroz kulturu i nasljeđe Bihora. Očekujemo rukopise koji će odražavati dubinu i snagu pripovijedanja, misaonost i modernost, originalnost i inventivnost, kao i stilsku i jezičku izbrušenost. Konkurs će biti anoniman, sa jasno definisanim pravilima za slanje radova, a sve u cilju očuvanja objektivnosti i pravednosti”, saopšteno je iz te NVO.

Konkurs je otvoren do 7. juna 2024. godine, a rezultati će biti javno objavljeni. Pobednici će, kako je saopšteno, biti proglašeni na završnoj ceremoniji Festivala u avgustu, u Petnjici, gdje će najbolje priče biti nagrađene ne samo plaketama i novčanim iznosima,  već i objavljivanjem u zborniku Festivala.

“Pozivamo sve autore da se odazovu ovom konkursu i doprinesu svojim pričama očuvanju i promociji zavičajne tradicije i kulture. Radovi se primaju na adresu Centra za seoski razvoj u Petnjici, sa posebnom pažnjom na anonimnost učesnika. Ovo je prilika da se vaš glas čuje i vaša priča zabilježi u analima bihorske književnosti. Za sve dodatne informacije autori se mogu obratiti NVO Centar za kulturu „Bihor“ putem e-maila ck.bihor@t-com.me ili putem telefona i Vibera na broj 069 061 003”, dodaje se u saopštenju.

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!