ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK Umro pripadnik američkih vazdušnih snaga koji se zapalio ispred izraelske ambasade

Službenici američke tajne službe su ugasili plamen prije nego što je muškarac prebačen u bolnicu s teškim povredama. Prije nego što se zapalio, rekao je da više ne želi biti učesnik genocida

Pripadnik američkih vazdušnih snaga je preminuo nakon što se ranije danas zapalio ispred izraelske ambasade u Washingtonu, javlja BBC.

Policija je muškarca identifikovala kao Aarona Bushnella (25) iz San Antonija u Teksasu, prenosi “Jutarnji list”.

Službenici američke tajne službe su ugasili plamen prije nego što je muškarac prebačen u bolnicu s teškim povredama. Prije nego što se zapalio, rekao je da više ne želi biti učesnik genocida.

Muškarac, identifikovan kao pripadnik američkih vazdušnih snaga, bio je u kritičnom stanju kritično je nakon što se zapalio ispred izraelske ambasade u Washingtonu, saopštile su vlasti.

Policija je izvijestila da je reagovala na incident na International Driveu oko 13 sati u nedjelju kako bi pomogla tajnoj službi. Vatrogasci i hitna služba rekli su da muškarac ima ozbiljne opekotine.

“Odraslog muškarca su vatrogasci i hitna medicinska pomoć prevezli u lokalnu bolnicu gdje je i dalje u kritičnom stanju”, objavila je ranije policijska uprava na platformi X.

Snimak je objavljen na društvenim mrežama, a prikazuje čovjeka u uniformi kako viče “Slobodna Palestina” dok gori i predstavlja se kao aktivni pripadnik vazdušnih snaga. Muškarac je, navodno, gorio oko minut prije nego što su ga policajci ugasili.

Neimenovani muškarac prišao je ambasadi i incident počeo da prenosi uživo na platformi za video-streaming Twitch, rekla je osoba upoznata s tim za Associated Press. Čovjek je spustio telefon, a zatim se polio tečnošću i zapalio, rekavši u jednom trenutku da “više neće biti učesnik u genocidu”, rekao je izvor za AP. Video je kasnije uklonjen s platforme za streaming.

Portparol vazdušnih snaga potvrdio je za agenciju France-Press da je muškarac bio aktivan član, ali nije dao dodatne pojedinosti. Portparol izraelske ambasade rekao je da niko od osoblja nije povrijeđen i da im je muškarac “nepoznat”.

Foto: Printscreen/On Demand News

Idi na VRH
error: Content is protected !!