Američki vojnik se zapalio zbog zločina u Gazi: Ko je bio Aaron Bushnell? (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Na videu se vidi kako Bushnell (25) dolazi do prilaza izraelskoj ambasadi, odlaže telefon na tlo i polijeva se nepoznatom tekućinom iz boce te je zapaljuje dok više puta viče “Sloboda Palestini”. Čuje se kako službenici za provođenje zakona viču na Bushnella da padne na tlo. Jedan je uperio pištolj u njega dok se on srušio na tlo, vrišteći od boli. Errico, prijatelj koji ga je upoznao 2022. godine,opisao ga je kao “najljubaznije, najnježnije, najgluplje malo dijete u avijaciji”.

Aktivni pripadnik američkih zračnih snaga Aaron Bushnel zapalio se u nedjelju ispred izraelske ambasade u Washingtonu, D.C., prosvjedujući protiv izraelskog rata u Gazi.
“Zovem se Aaron Bushnell, aktivni sam član Zračnih snaga Sjedinjenih Država i više neću sudjelovati u genocidu. Namjeravam se uključiti u ekstremni čin prosvjeda, ali u usporedbi s onim što ljudi proživljavaju u Palestini od svojih kolonizatora, to uopće nije ekstremno. Ovo je ono što je naša vladajuća klasa odlučila da će biti normalno”, kazao je Bushnell.

Na videu se vidi kako Bushnell (25) dolazi do prilaza izraelskoj ambasadi, odlaže telefon na tlo i polijeva se nepoznatom tekućinom iz boce te je zapaljuje dok više puta viče “Sloboda Palestini”.

Čuje se kako službenici za provođenje zakona viču na Bushnella da padne na tlo. Jedan je uperio pištolj u njega dok se on srušio na tlo, vrišteći od boli.

Errico, prijatelj koji ga je upoznao 2022. godine,opisao ga je kao “najljubaznije, najnježnije, najgluplje malo dijete u avijaciji”.

“Uvijek pokušava razmišljati o tome kako zapravo možemo postići oslobođenje za sve s osmijehom na licu”, rekao je Errico.

LinkedIn račun koji očito pripada Bushnellu pokazao je da je on bio u zračnim snagama od 2020. godine, a nedavno je bio DevOps inženjer.

Stranica ga opisuje kao ambicioznog softverskog inženjera s talentom i strašću za rješavanje složenih problema s kodom.

Tokom vremena koje sam proveo u vojsci u ulogama vodstva i sljedbenika, kao i prethodnog radnog iskustva u raznim civilnim ulogama, napredovao sam u timskim okruženjima i stekao vrlo dobre komunikacijske vještine”, piše na stranici.

Pohađao je diplomu iz softverskog inženjerstva na Univerzitetu Western Governor’s, prema stranici. Prethodno je studirao razvoj softvera na Univerzitetu Southern New Hampshire i računarstvo na Globalnom kampusu Univerziteta u Marylandu, prenosi Klix.

Screenshot: Newsweek

Idi na VRH
error: Content is protected !!