Ahmet i Dina Kurmemaj donirali 14.000 eura porodicama koje imaju djecu sa smetnjama u razvoju

Dina i Ahmet Kurmemaj donirali su više od 500 hiljada dolara za različite namjene i različitim institucijama u Crnoj Gori – od Bijelog Polja, preko Nikšića i Podgorice, do Bara i Ulcinja. Cilj porodice Kurmemajj e da svojim donacijama pomognu što većem broju ljudi

Veliki humanitarci, Ahmet i Dina Kurmemaj, preko Albansko-američkog humanitarnog fonda “Trojet Tona” donirali su 14.000 eura za porodice koje imaju djecu sa smetnjama u razvoju.

Uručenje donacije upriličeno je u Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetanjama u razvoju „Sirena“ u Ulcinju, piše portal primorski.me.

Predsjednik Opštine Ulcinj, Omer Bajraktari, istakao je da ovaj dan jasno pokazuje velikodušnost naše dijaspore.

„Kao predsjednik Opštine osjećam se ponosno i nadam se da ćemo zajedno sa dijasporom imati i druge projekte. Direktorici Dnevnog centra za djecu i mlade ometenu u razvoju i teškoćama „Sirena“ želim dobar rad i uspjeh, dok ćemo nastaviti da radimo na poboljšanju uslova za djecu sa posebnim potrebama”, poručio je Bajraktari.

Dina i Ahmet Kurmemaj donirali su više od 500 hiljada dolara za različite namjene i različitim institucijama u Crnoj Gori – od Bijelog Polja, preko Nikšića i Podgorice, do Bara i Ulcinja. Cilj porodice Kurmemaj je da svojim donacijama pomognu što većem broju ljudi.

Prošlog mjeseca uručeno im je i priznanje za filantropiju “Iskra”.

„Samo u godini za nama, porodica Kurmemaj je za Opštu bolnicu Bar opredijelila donaciju vrijednu 150.000 eura, zahvaljujući kojoj je kupljeno bolničko vozilo vrijednosti oko 40.000 eura, operacioni sto vrijednosti 47.000 eura, zatim oprema i aparati za odjeljenje pedijatrije, ultrazvučna sonda, kao i oprema za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Krajem prethodne godine donirali su 100 hiljada dolara za 70 osoba mlađe dobi sa dijabetesom tipa 1 iz Bara, Ulcinja, Plava, Gusinja i Rožaja. Ove izuzetno značajne donacije su dodijeljene posredstvom humanitarne fondacije “Trojet Tona” (“Naš zavičaj”), čiji su Dina i Ahmet Kurmemaj članovi, uz brojne naše iseljenike koji dugo žive i rade u Americi, ali nikad nijesu zaboravili svoj zavičaj i svoju domovinu“, piše u obrazloženju Fonda za aktivno građanstvo, koje je dodijelilo nagradu “Iskra”.

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!