Plakao u sudnici: Otac ubijene Vanje pred sudom zbog strašnog zločina, izgovorio je samo ove riječi

Vanja je oteta u Skoplju 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, ubačena u vreću za spavanje, a potom i automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno tijelo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta

Otac Vanje Gorčevske (Đorčevske), 14-godišnje djevojčice koja je mučena i brutalno ubijena nadomak Skoplja, navodno je plakao danas u sudnici dok je tražio da ga puste u kućni pritvor.

Aleksandar Gorčevski (Đorčevski), koji se sumnjiči da je davao informacije grupi Ljupča Palevskog – Palča, koji je osumnjičen da je ubio djevojčicu Vanju Gorčevsku, doveden je danas iz zatvora u Šutki u Apelacioni sud, na ročište gdje je zajedno sa advokatom tražio da mu se odredi kućni pritvor ili da mu se odrede određene mjere opreza, piše makedonski Fokus.

Dok je čekao da ga pozovu u sudnicu, samo je spuštao pogled, a kada je ušao unutra, navodno je zaplakao dok je njegov advokat tvrdio da je pogrešno optužen i da mu se uprkos velikoj tragediji dešava još jedna tragedija.

“Ne razumijem. Ne poznajem ih”, bile su jedine riječi osumnjičenog, a vjeruje se da je mislio na to da ne poznaje osumnjičene.

On i njegov advokat Vladimir Tufegdžić uložili su žalbu na odluku Krivičnog vijeća o produženju pritvora, pa će sada o njihovoj žalbi odlučivati drugostepeni sud.

Podsjetimo, mala Vanja je oteta u Skoplju 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, ubačena u vreću za spavanje, a potom i automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno tijelo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Istragom je ustanovljeno da je dijete proživelo horor poslednjih sati svog života, prenosi “Blic”.

Do sada je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su na neki način povezani sa otmicom, odnosno ubistvom male Vanje, ali i Panča Žežovskog iz Velesa, u čijem automobilu je Vanja oteta.

Ljupčo Palevski-Palčo se sumnjiči da je planirao, organizovao i izvršio dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dvije žrtve osumnjičeni su Velibor M, Bore V. i Vlatko K. Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu. Poslednji osumnjičeni je Stefan D, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobjegne iz Beograda u Tursku, odakle bi trebalo da bude izručen makedonskim vlastima.

Foto: Vanja Gorčevska (Facebook)

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!