Majka Alekseja Navaljnog: Ruski istražitelji planiraju tajnu sahranu (VIDEO)

“Ucjenjuju me, postavljaju uslove gdje, kada i kako bi moj sin trebalo da bude sahranjen… Žele da se to uradi tajno, bez oproštaja. Žele da me dovedu do kraja groblja, do iskopanog groba i da kažu: ovdje leži tvoj sin. Ne pristajem na to”, naglasila je Ljudmila Navaljna u video-poruci na YouTubeu iz arktičkog grada Saleharda

Majka ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, koji je preminuo u arktičkoj zatvorskoj koloniji, optužila je ruske istražitelje da planiraju tajnu sahranu njenog sina i poručila da ona na to neće pristati.

“Ucjenjuju me, postavljaju uslove gdje, kada i kako bi moj sin trebalo da bude sahranjen… Žele da se to uradi tajno, bez oproštaja. Žele da me dovedu do kraja groblja, do iskopanog groba i da kažu: ovdje leži tvoj sin. Ne pristajem na to”, naglasila je Ljudmila Navaljna u video-poruci na YouTubeu iz arktičkog grada Saleharda.

Ruski istražitelji nisu odgovorili na izjavu majke Navaljnog.

Navaljni je prošle nedjelje iznenada umro u zatvoru. Njegov tim i porodica tvrde da ga je Kremlj ubio, što ruske vlasti negiraju.

Majka ruskog opozicionara navela je da je vidjela njegovo tijelo i umrlicu u kojoj se navodi da je umro prirodnom smrću. Prethodno je podnijela tužbu u sudu u Salehardu, zbog odbijanja zvaničnika da joj predaju tijelo sina. Pretres tim povodom je zakazan za 4. mart.

„Juče uveče su me tajno odveli u mrtvačnicu gdje su mi pokazali Alekseja“, rekla je ona na snimku koji je Navaljnijev tim objavio na društvenim mrežama.

„Želim da oni kojima je Aleksej drag, svi za koje je njegova smrt postala lična tragedija, imaju mogućnost da se oproste od njega”.

Rekla je, prenosi Glas Amerike, da je snimila snimak jer su joj istražitelji “pretili”.

„Gledajući me u oči, rekli su da će, ako ne pristanem na tajnu sahranu, uraditi nešto sa tijelom mog sina… Tražim da mi se tijelo mog sina odmah preda“, rekla je ona.

U utorak je od ruskog predsjednika Vladimira Putina zatražila da joj preda tijelo sina da bi mogla dostojanstveno da ga sahrani.

Od smrti Alekseja Navaljnog, oko 400 ljudi privedeno je širom Rusije dok su odavali poštu opozicionom lideru, polažući cvijeće i svijeće, prema podacima grupe koja prati politička hapšenja OVD-Info. Policija je uklanjala cvijeće tokom noći, ali se građani polažu još više.

Foto: Ljudmila Navaljna (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!