Gusinje: Profunkcionisalo grijanje u Centru za kulturu nakon 15 godina

Direktorica Lejla Balić kazala je da je ovo prva zima u kojoj objekat ove kulturne ustanove koristi sopstveno grijanje, koje je instalirano izgradnjom objekta

Zimske aktivnosti u JU “Centar za kulturu” u Gusinju godinama su bile ograničene. Razlog zbog koji su razne aktivnosti i manifestacije “spavale” zimskim snom je nefunkcionisanje grijanja u ovoj ustanovi.

Direktorica Lejla Balić kazala je da je ovo prva zima u kojoj objekat ove kulturne ustanove koristi sopstveno grijanje, koje je instalirano izgradnjom objekta.

“Impozantan objekat Centra za kulturu, punih 15 godina nije funkcionisao u potpunosti. Problem sa kojim se susretala naša ustanova, od puštanja u rad ovog objekta, je nefunkcionalno grijanje koje 15 godina nije pušteno u rad”, kazala je Balić.

Ona je istakla da se stvar po ovom pitanju promijenila iz korijena nakon dolaska nove vlasti.

“Zahvaljujući novoizabranom rukovodstvu Opštine Gusinje, na čelu sa predsjednikom Sanelom Balićem, obezbijeđena su novčana sredstva za osposobljavanje grijanja i puštanje u rad istog, čime se obezbijedio nesmetan rad ustanove”, rekla je Balić, prenosi Portal Analitika.

Nakon saniranja problema sa grijanjem građani Gusinja su bili u prilici da u prijatnim uslovima uživaju u prikazivanju filmova, a iz ove ustanove najavljuju nove aktivnosti u okviru mafinestacije “Gusinje winter fest”, koja je započela krajem prošlog mjeseca.

Foto: Centar za kulturu

Idi na VRH
error: Content is protected !!