Podgoričanin kažnjen zbog vrijeđanja novinara Šekija Radončića: “Operi zube, Turčine…”

Sudija Radoš Marinković, osudio je Dragovića na 500 eura kazne jer je, potpisan punim imenom i prezimenom, postavio uvredljiv komentar ispod Radončićeve političke analize objavljene na portalu Radiosarajevo.ba, a koju je prenio portal crnogorski Standard. Radončić je u pomenutom tekstu kritikovao rad i katastrofalne učinke „apostolske vlade“ Zdravka Krivokapića, zaključujući kako je Crna Gora na udaru agresivnih velikosrpskih bojovnika

Sud za prekršaje u Podgorici proglasio je krivim Dragana Dragovića iz Podgorice zbog vrijeđanja crnogorskog novinara i publiciste Šemsudina Šekija Radončića na vjerskoj osnovi.

Prema sudskoj odluci, Dragović je ovim počinio prekršaj „kršenja javnog reda i mira“.

Radončić je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio navedenu informaciju.

Sudija Radoš Marinković, osudio je Dragovića na 500 eura kazne jer je, potpisan punim imenom i prezimenom, postavio uvredljiv komentar ispod Radončićeve političke analize objavljene na portalu Radiosarajevo.ba, a koju je prenio portal crnogorski Standard.

“Operi zube Turčine, dolazi moj k…. u kontrolu“, naveo je, kako je utvrđeno, Dragović, vrijeđajući oštećenog Šekija Radončića“.

Radončić je u pomenutom tekstu kritikovao rad i katastrofalne učinke „apostolske vlade“ Zdravka Krivokapića, zaključujući kako je Crna Gora na udaru agresivnih velikosrpskih bojovnika.

Inače, Dragović je, u podužoj prepisci koju je vodio u komentarima sa policijskim starješinom MUP-a CG, Dejanom Jankovićem, naveo i kako u svojoj stolarskoj radionici „plete korpu ovom pjesniku“, to jest Radončiću, što je starješina u MUP-u CG označio sa “sviđa mi se”. To je cijelom slučaju dalo širu dimenziju.

Sudija Radoš Marinković taj dio, kao druge djelove komunikacija koji se mogu karakterisati kao prijeteći, na suđenju Dragoviću nije razmatrao. Do procesuiranja Dragovića je došlo na intervenciju borca za ljudska prava Saše Zekovića kao i Crnogorskog helsinškog odbora za ljudska prava. Oni su o upućenim prijetnjama Radončiću obavijestili javnost, Upravu policije, kao i Vrhovnu državnu tužiteljku Crne Gore.

Foto: Šemsudin Šeki Radončić (Printscreen/Al Jazeera)

Idi na VRH
error: Content is protected !!