Devetnaestogodišnji Faris ubijen u Sarajevu “na pravdi Boga”: S drugovima se vraćao s donera, pucnjavi prethodio sukob u saobraćaju?

Pendek je bio s još tri osobe u vozilu, a pucnjavi je, kako nam je rečeno, prethodila svađa u saobraćaju. Kako je medijima potvrđeno iz pouzdanih izvora, ubijeni Faris nije ni izlazio iz automobila, nego je ustrijeljen na mjestu gdje je sjedio

Devetnaestogodišnji Faris Pendek iz Sarajeva ubijen je u pucnjavi koja se sinoć nešto prije ponoći dogodila u blizini TC Merkur u sarajevskom naselju Otoka, potvrđeno je Faktoru iz više izvora.

Kako ovaj portal nezvanično saznaje od izvora bliskog istrazi, pucnjavi u kojoj je ubijen mladić prethodio je po svemu sudeći nesporazum u saobraćaju.

Ubijeni mladić sa trojicom svojih drugova nalazio se u vozilu “citroen”. Saznajemo da su se neposredno prije incidenta vraćali iz naselja Miljacka, gdje su bili na doneru.

Mladići iz “citroena” izašli su, kao i vozač drugog automobila, te je došlo do svađe i naguravanja.

Ubijeni mladić, kako saznajemo, nalazio se na zadnjem sjedištu, iza vozača, i, kako se čini, nije uopće izlazio iz vozila.

Vozač drugog auta vratio se u svoje vozilo, a potom, najvjerovatnije iz pištolja, pucao u pravcu “citroena” i pogodio nesretnog mladića, koji je ostao mrtav na mjestu.

Na mjesto događaja odmah je izašla i Hitna pomoć i uprkos pokušajima reanimacije, ubijenom mladiću nije bilo spasa.

Kako saznaje portal Faktor, on, niti njegovi prijatelji, ne prolaze kroz policijske evidencije, kao prekršioci zakona.

Muškarac koji je pucao, udaljio se odmah s mjesta događaja, a kako nezvanično saznajemo, policija ima indicije o kome bi se moglo raditi i za njim se intenzivno traga.

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jutros je saopćeno da se ubistvo dogodilo oko 23.35 sati.

“Policijski službenici, pod nadzorom tužioca Kantonalong tužilaštva KS rade na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo ubistvo, iz člana 166. KZ-a FBiH”, saopćila je Mersiha Novalić, portparolka Uprave policije MUP-a KS.

Foto: Klix.ba

Idi na VRH
error: Content is protected !!