Žurio je da stigne na let, a onda ga je usisao motor aviona: Kamere snimile poslednje trenutke života mladića (VIDEO)

Nadzorni snimci objavljeni na YouTube kanalu FOX 13 News Utah snimile su momka kako kroz aerodrom trči u čarapama, dok u rukama drži cipele i zalijeće se na zaključana vrata gejta koja pokušava da otvor. Onda razgovara sa radnikom aerodroma, prije nego što se zatrčava na druga zaključana vrata kako bi ih razvalio. Tu pada na zemlju, ustaje i počinje da udara u staklo cipelama. Nakon toga ga kamere snimaju kako izlazi na vrata za evakuaciju i trči niz stepenice. Pošto je nekako uspio da izleti na pistu, termalne kamere su ga snimile kako trči ka avionu koji je išao polako po pisti. Nakon toga pronađen je mrtav

Nadzorne kamere na međunarodnom aerodromu u Solt Lejk Sitiju u Juti, SAD, zabilježile su poslednje trenutke života putnika po imenu Efinger, koji je 1. januara, u želji da stigne na svoj let, izletio na pistu u trenutku dok je pun avion spremao da poleti.

Snimci prikazuju da je Kajler Efinger (30), prije nego što je poginuo, probio obezbjeđenje aerodroma, prošao kroz izlaz u slučaju nužde, a zatim u čarapama pretrčao pistu. Svoj let jurio je kako bi iz Jute stigao u Denver – da posjeti svog dedu. Nažalost, to nije doživio, jer je mladić proglašen mrtvim na licu mjesta, kada ga je usisao motor aviona.

Prema navodima tamošnjih medija, on je trebalo da poleti iz Jute za Denver ali je, prema riječima porodice, vjerovatno imao neku vrstu mentalne krize. Mladićevo beživotno tijelo pronađeno je u turbini kada je proglašen mrtvim na licu mjesta .

Oko 21:52 sati, 1. januara, menadžer na aerodromu kontaktirao je dispečere u Kontrolnom centru aerodroma kako bi prijavio “nered u vezi sa putnikom na obezbijeđenoj strani terminala”.

NI OBEZBJEĐENJE NIJE USPJELO DA GA ZAUSTAVI

Nadzorni snimci objavljeni na YouTube kanalu FOX 13 News Utah snimile su momka kako kroz aerodrom trči u čarapama, dok u rukama drži cipele i zalijeće se na zaključana vrata gejta koja pokušava da otvor. Onda razgovara sa radnikom aerodroma, prije nego što se zatrčava na druga zaključana vrata kako bi ih razvalio. Tu pada na zemlju, ustaje i počinje da udara u staklo cipelama. Nakon toga ga kamere snimaju kako izlazi na vrata za evakuaciju i trči niz stepenice.

Pošto je nekako uspio da izleti na pistu, termalne kamere su ga snimile kako trči ka avionu koji je išao polako po pisti. Nakon toga pronađen je mrtav.

PROPUSTIO LET ZBOG BEZBJEDNOSNE KONTROLE

Efingerov otac Džud rekao je da im je policija tokom noći saopštila tragične vijesti.

“Prošla je ponoć kada su nam pokucali na vrata i rekli nam vijest koju nijedan roditelj ne želi da čuje. Zadržan je tokom bezbjednosne kontrole i propustio je let. Čuli smo se, mogao sam da naslutim šta će biti. Doživio je takozvanu maničnu fazu, to se nikad dobro ne završi. Od ovog ne postoji gore”, rekao je otac mladića.

MLADIĆ JE IMAO BIPOLARNI POREMEĆAJ

Džud kaže da je njegov sin bio mladić dobre duše, koji je brinuo o svima, ali se poslednjih godina suočio sa određenim psihičkim problemima.

“Prije desetak godina smo saznali da je bipolaran”, rekla je Efringova sestra.

Tada je, kaže, imao prvu maničnu epizodu, a iste su se ponavljale na svake dvije do tri godine i svaki put je bilo sve teže. Zbog cijele nesreće, porodica sada apeluje na sve da vode računa o mentalnom zdravlju svojih najmilijih i da obavezno potraže pomoć.

Kontrolori na aerodromu kasnije su rekla policajcima iz Odjeljenja za aerodrom Solt Lejk Sitija da je muškarac pobjegao kroz vrata za hitne slučajeve.

U toku je, prenosi “Blic”, više nezavisnih istraga kako bi se utvrdilo kako je tačno došlo do tragedije, odnosno kako je civil uspio da se dokopa piste.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!