Crnogorska porodica iz Berlina obezbijedi svakodnevno preko hiljadu obroka za socijalno ugrožene građane

Podrška ovih crnogorskih humanista nije izostala ni drugim institucijama u Crnoj Gori koje u fokusu svog djelovanja imaju humanitarni aspekt, bez obzira kojoj nacionalnoj i vjerskoj zajednici pripadaju

Decenijski doprinos crnogorske porodice iz Berlina projektu narodnih kuhinja preko kojih se svakodnevno podijeli preko hiljadu obroka za socijalno ugrožene građane Crne Gore nastavlja se i ove godine.

Samoodrživost projekta narodne kuhinje u Podgorici postignut je upravo doprinosom crnogorske porodice iz Berlina.

Otvoreni su pekara, prodavnica zdrave hrane, voća, povrća i domaćih proizvoda koji se dobijaju sa poljoprivrednog imanja u Zeti, čiji se ostvareni prihodi direktno upućuju ovom projektu.

Cilj njihovog daljeg humanitarnog djelovanja usmjeren je konkretno postizanju samoodživosti svih narodnih kuhinja u Crnoj Gori. Samo u sklopu Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhije Budimljansko-nikšićke djeluju još tri narodne kuhinje i to u Beranama, Bijelom Polju i na Cetinju.

Kako prenose “Vijesti”, podrška ovih crnogorskih humanista nije izostala ni drugim institucijama u Crnoj Gori koje u fokusu svog djelovanja imaju humanitarni aspekt, bez obzira kojoj nacionalnoj i vjerskoj zajednici pripadaju.

“Multietnički sklad i tolerancija Crne Gore pobijedili su sva iskušenja vremena, podjela i istorijskih nesporazuma među etničkim i vjerskim zajednicama u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Foto: Printscreen (TV Vijesti)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!