Drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj: Zaražen brat mladića koji je boravio u Milanu

Mladić kod kojeg je juče potvrđeno da je zaražen radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, a prošle sedmice je sa djevojkom boravio u Milanu na utakmici Lige šampiona. U petak je bio na poslu, a kada je primijetio simptome u nedjelju se javio ljekaru. Sada se nalazi u izolaciji, ima blaži oblik bolesti i u dobrom je stanju

Ilustracija (Foto: Printscreen)

Potvrđen je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, saopštio je ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš.

“Imamo još jedan potvrđeni slučaj koronavirusa. Svi ostali testirani su negativni”, rekao je ministar Beroš na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Zagrebu.

Mediji navode da je druga osoba oboljela od koronavirusa u Hrvatskoj bratu mladića, koji je juče imao pozitivan nalaz i hospitalizovan je u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, prenosi N1.

Mladić kod kojeg je juče potvrđeno da je zaražen radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla u Zagrebu, a prošle sedmice je sa djevojkom boravio u Milanu na utakmici Lige šampiona. U petak je bio na poslu, a kada je primijetio simptome u nedjelju se javio ljekaru. Sada se nalazi u izolaciji, ima blaži oblik bolesti i u dobrom je stanju.

Nalaz njegove djevojke je negativan na koronavirus te ona nije zaražena.

U Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” trenutno je hospitalizovano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus. Iz ostalih dijelova Hrvatske pristiže još uzoraka za testiranje na virus.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!