Procesuiran direktor HE Piva Radomir Radonjić zbog Facebook objava

Radonjić je na Facebook profilu, u više objava, pogrdnim imenima nazivao pripadnike albanskog naroda, Cetinje “ustaškom opštinom”, Crnu Goru “ustaškom državom”, za reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića kaže da je “Alahov Crnogorac”, dok opozicionu poslanicu Draginju Vuksanović Stanković naziva “dukljanskom rospijom” i “ženetinom”

Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici izdalo je nalog policiji da prikupi obavještenja o spornim Facebook objavama direktora Hidroelektrane Piva Radomira Radonjića, potvrđeno je “Vijestima”.

Foto: Facebook

Radonjić je na Facebook profilu, u više objava, pogrdnim imenima nazivao pripadnike albanskog naroda, Cetinje “ustaškom opštinom”, Crnu Goru “ustaškom državom”, za reisa Islamske zajednice Rifata Fejzića kaže da je “Alahov Crnogorac”, dok opozicionu poslanicu Draginju Vuksanović Stanković naziva “dukljanskom rospijom” i “ženetinom”.

Veličao je osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i četnički pokret.

Rukovoditeljka VDT u Podgorici Lepa Medenica rekla je “Vijestima” da su dali nalog policiji da prikupi obavještenja i druge potrebne podatke i dostave predmet radi ocjene da li u predmetnim radnjama ima elemenata bića krivičnog djela.

Foto: Facebook

Radonjić je za portal “Vijesti” kazao da smatra da su sporne objave “izvučene iz konteksta” i po njemu se ne radi o govoru mržnje već o “posljednoj odbrani Crne Gore”.

Kazao je da je intelektualni, moralni i ljudski integritet spreman da brani “po cijenu golog života”, a koji mu je, kako je rekao, od juče “ozbiljno i egzistencijalno ugrožen”.

Izvršni direktor Elektroprivrde Crne Gore Nikola Rovčanin osudio je govor mržnje koji je direktor Hidroelektrane Piva Radomir Radonjić iznio u komentarima na Facebooku.

Glavna fotografija: Radomir Radonjić (Facebook)

Idi na VRH
error: Content is protected !!