Izvanredne reakcije na film “Kad je zima, i u Spič je zima” (VIDEO)

Ulogu djevojke-buntovnice, buduće nevjeste, glumi Kristina Đenđinović, a u filmu se pojavljuju i Katarina Madžar, Mija Zanković, Marija Zanković, Nikolina Lukšić, Mia Spaić, Ivana Lukšić, Jelena Vlahović, Ajla Petrović, Marina Vujković, Željka Đurašković, Tatjana Nilović, Milan Madžar, Brano Vukčević, Ivan Lukšić, Igor Mitranić, Bojan Obradović i Andrija Čakalović

Kratki igrano-dokumentarni film “Kad je zima, i u Spič je zima”, premijerno prikazan na nedavnom “Śedniku uz tikvanik”, od juče je dostupan i na Youtube kanalu. Film je izazvao veliko interesovanje u barskom, naročito spičanskom kraju, a ovacije nakon javnog prikazivanja dovoljna su potvrda kvaliteta.

“Reakcije su izvanredne, prevazilaze naša očekivanja. Poseban kuriozitet je činjenica da pohvale stižu na račun glumaca, koji, naravno, nisu profesionalci, već naši ljudi iz Spiča, što samo znači da su dobro iznijeli uloge. Kao i u svim drugim projektima, i u ovaj smo ušli čistoga srca, samo sa željom da se sačuva naše narodno blago. Posebnu zahavlnost upućujemo mještanima koji su iz škrinja i iz kuća vadili stare predmete i ustupali nam ih za snimanje filma, kako bi se dobilo na autentičnosti”, rekao je za Radio Bar i Bar Info Milan Madžar, predsjednik NVU Spičana “Nehaj”, koje stoji iza ovog sedmominutnog filma.

Ulogu djevojke-buntovnice, buduće nevjeste, glumi Kristina Đenđinović, a u filmu se pojavljuju i Katarina Madžar, Mija Zanković, Marija Zanković, Nikolina Lukšić, Mia Spaić, Ivana Lukšić, Jelena Vlahović, Ajla Petrović, Marina Vujković, Željka Đurašković, Tatjana Nilović, Milan Madžar, Brano Vukčević, Ivan Lukšić, Igor Mitranić, Bojan Obradović i Andrija Čakalović, piše barinfo.com.

Scenario je baziran na narodnom kazivanju, koje je literarno koncipirala, uz korišćenje spičanskog dijalekta, Milica Vuksanović Kovačević. Narator je Ana Čakalović. Film je sniman na Brvačkom vrelu i u objektu “Talići Hill – Rustic Villas”.

NVU “Nehaj” se posebno zahvalilo roditeljima mladih glumica, MZ Sutomore, Anici Tomović i Antu Zgradiću za ustupanje spičanske nošnje, Aleksandaru Petroviću i Terezi Nilović (za ustupanje antikviteta), Franu Vuksanoviću, porodici Čakalović, KUD-u “Rumija”i KUD-u “Jedinstvo” za ustupanje muške nošnje i doo Komunalne djelatnosti Bar.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!