Almir Hot poziva donatore da podrže projekat Fondacije Gusinje: Komjuniti centar u Njujorku će biti na usluzi cijeloj našoj zajednici

“Imaće privlačan sadržaj, počev od škole jezika, koja će biti na visokom nivou, do obezbjeđenja prostorija za sve vrste sportskih aktivnosti, kao i mnogih programa poslije škole, uključujući pomoć sa studijama, umjetnost, muziku, pa čak i prostoriju koja bi nas podsjećala na našu kulturu i plavsko-gusinjske običaje. Centar bi bio idealan za ostvarivanje ljetnih programa, kao što je ljetni kamp za djecu, posjedovaće prostorije za omladinu i biznismene, da upoznaju istomišljenike i podijele znanje kako bi mogli da još više napredujemo kao zajednica kroz jačanje naše ekonomije. Smatramo da bi takav komjuniti centar bio ključ zbližavanja naše zajednice i održavanja naše kulture i identiteta koji se svi borimo da zadržimo”, kazao je Hot

Donatorsko veče koje organizuje Fondacija “Gusinje” u Njujorku biće održano 17. decembra ove godine u restoranu Renaissance Event Hall u Astoriji.

Kako je kazao predsjednik Fondacije dr Almir Hot, pripreme teku po planu, a pozivi su poslati svim donatorima i članovima zajednice.

“Moramo da nađemo sredstva da ojačamo našu zajednicu. To je nešto što dugujemo našoj omladini, način da zbližimo i integrišemo našu omladinu, napravimo temelj od kojeg mogu da napreduju zajedno. Smatram da je to jedna zdrava ideja za koju imamo veliku podršku naših donatora”, rekao je Hot

Novac skupljen na donatorskoj večeri biće iskorišten za kupovinu objekta u kojem bi bio smješten višenamjenski komjuniti centar.

“Pošto nemamo sve brojeve telefona, šaljemo poruku svima da su pozvani da podrže ovaj projekat, jer smatram da budućnost naše zajednice zavisi od ovakvog centra, koji stvarno može da bude ključ povezivanja i zajedničke saradnje. Tako da se nadamo velikom odzivu 17. decembra i obećavamo da ćemo se potruditi da priredimo predivno veče, uz veoma zanimljive goste i naše Kulturno umjetničko društvo ‘Halaturko’. Gosti će imati priliku da čuju poruke iz našeg rodnog kraja od predsjednika opština Plav i Gusinje, i da se lijepo provedu uz muzički program koji će predvoditi Sejo. Specijalni gost večeri biće pjevač Beki Bekić”, kazao je za Portal Revije Fokus Hot.

Fondacija Gusinje je, istakao je Hot, formirala tim koji se radi na pronalaženju lokacije i prostora u kojem bi bio smješten komjuniti centar.

“Obilazili smo neke objekte u Astoriji, ali nisu bili odgovarajući za naš budžet i ono što nam je potrebno. Sigurni smo da ćemo u narednom periodu pronaći pravi objekat na pravoj lokaciji koja će odgovarati svima. Komjuniti centar će biti na usluzi cijeloj našoj zajednici. Imaće privlačan sadržaj, počev od škole jezika, koja će biti na visokom nivou, do obezbjeđenja prostorija za sve vrste sportskih aktivnosti, kao i mnogih programa poslije škole, uključujući pomoć sa studijama, umjetnost, muziku, pa čak i prostoriju koja bi nas podsjećala na našu kulturu i plavsko-gusinjske običaje. Centar bi bio idealan za ostvarivanje ljetnih programa, kao što je ljetni kamp za djecu, posjedovaće prostorije za omladinu i biznismene, da upoznaju istomišljenike i podijele znanje kako bi mogli da još više napredujemo kao zajednica kroz jačanje naše ekonomije. Smatramo da bi takav komjuniti centar bio ključ zbližavanja naše zajednice i održavanja naše kulture i identiteta koji se svi borimo da zadržimo”, kazao je Hot.

On se osvrnuo na prošlogodišnje donatorsko veče i kazao da su bili veoma zadovoljni odzivom.

“To je bila prilika da upoznamo našu zajednicu sa planovima Fondacije Gusinje za budući period”, kazao je Hot.

Istakao je da je komjuniti centar mnogo više od objekta.

“To je, u stvari, ideja – da moramo da nađemo sredstva da ojačamo našu zajednicu. To je nešto što dugujemo našoj omladini, način da zbližimo i integrišemo našu omladinu, napravimo temelj od kojeg mogu da napreduju zajedno. Smatram da je to jedna zdrava ideja za koju imamo veliku podršku naših donatora”, rekao je Hot.

On je zahvalio svim sponzorima.

“Zahvalio bih se i medijskim sponzorima, naravno i Portalu Revije Fokus koji radi jedan fantastičan posao, a posebno bih pohvalio rad na objavljivanju ‘Iseljeničkih priča’, koje su veoma zanimljive i koje redovno pratimo”, kazao je Hot.

POGLEDAJTE OBRAĆANJE ALMIRA HOTA:

Idi na VRH
error: Content is protected !!