“Za samo dva sata sve izmaklo kontroli, nasilnike uhvatila panika”: Tužilac saopštio stravične detalje likvidacije djevojčice

“Nasilnike je uhvatila panika jer se oko pronalaska djeteta angažovala cjelokupna javnost, pa su odlučili da novac potraže kasnije, a dijete ubili”, precizirao je Bubevski i dodao da su osumnjičeni priznali da su od Vanjinog oca dobili informacije o njenom kretanju. Tužilac je, međutim, kazao i da za sada protiv oca imaju samo neposredne dokaze, ali ne i konkretne, da bi u ovom trenutku bio optužen

Krivični sud u Skoplju odredio je pritvor od 30 dana prvoosumnjičenom za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa, Ljupča Palevskog zvanog Palčo, koji je u bjekstvu, a koji će biti lišen slobode kada bude bio pronađen.

Tužilac Gavrilo Bubevski je istakao da će počinioci ovog gnusnog zločina biti kažnjeni bez ikakvog oklijevanja. Rekao je i da je istražni proces bio otežan na početku, jer su nedostajale bitne informacije, ali su u daljem postupku obezbijeđeni dokazni materijali.

NASILNIKE UHVATILA PANIKA

Dodao je da postoje izjave osumnjičenih kako je za samo dva sata sve izmaklo kontroli i djevojčica je ubijena.

“Nasilnike je uhvatila panika jer se oko pronalaska djeteta angažovala cjelokupna javnost, pa su odlučili da novac potraže kasnije, a dijete ubili”, precizirao je Bubevski i dodao da su osumnjičeni priznali da su od Vanjinog oca dobili informacije o njenom kretanju.

Tužilac je, međutim, kazao i da za sada protiv oca imaju samo neposredne dokaze, ali ne i konkretne, da bi u ovom trenutku bio optužen. Kada je riječ o majci, on ističe da ona zasad nije predmet nikakve istrage, piše “Kurir”.

Vanja je nasilno ubačena u gepek automobila vezanih ruku i nogu, nakon što je prethodno gurnuta u vreću za spavanje.

Inače, obdukcija tijela Vanje u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju završena je juče i tijelo je predato porodici, potvrđuju izvori iz istrage.

Analize nakon obdukcije, koje treba da utvrde uzroke smrti, kao i vrijeme kada je djevojčica umrla su u toku i nakon što budu u potpunosti završene biće sačinjen obdukcioni nalaz, koji će sa svim kompletnim podacima i analizama biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu Skoplje.

Ovaj izvještaj će biti dio ključnih dokaza u istrazi ovog gnusnog događaja.

Vanja Đorčevska (Foto: Društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!