U Turskoj uhapšen Ljupčo Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistvo Vanje Đorčevske

“’Škodom superbom’ Palevski je odvezen u Beograd i ostavljen u hotelu. Zatim je ‘land roverom’ prevezen preko Bugarske u Tursku, u grad Bali Kesir. Naši policajci su se sastali sa njihovim operativnim izvorom, a ovaj ih je obavijestio da odatle želi da ide u Istanbul. Sa taksistom se spremao da ode u Istanbul. Evo kako se pretvara da ide u Istanbul, ali ostaje na Bali Kesiru, gdje je uhapšen na ulici”, rekao je Spasovski

Ljupčo Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i izvršenje ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske) i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, uhvaćen je večeras, javljaju tamošnji mediji, dok je u toku vanredna konferencija za medije, koju je sazvao ministar unutrašnjih poslova Spasovski.

“Poštovani građani i novinari. Danas je podignuta krivična prijava protiv 5 lica, koja je najavljena juče, jedan za otmicu i ubistvo, trojica za otmicu i pomaganje u ubistvu i jedan za pomaganje u ubistvu. Od kolega iz Turske smo dobili da je uhapšen glavni organizator i počinilac ovog groznog dela na njihovoj teritoriji. Ovo je bila poslednja karika ovog monstruoznog lanca”, rekao je ministar Spasovski.

Ljupčo Palevski-Palčo (Foto: Facebook)

“Ovaj monstrum je kriv za dvostruko ubistvo, za njim je bila raspisana međunarodna potjernica, za kidnapovanje i ubistvo. Crvena potjernica”, rekao je on.

Opisao je kako je izgledala putanja kretanja Ljupča, koji je bio u bjekstvu.

“’Škodom superbom’ Palevski je odvezen u Beograd i ostavljen u hotelu. Zatim je ‘land roverom’ prevezen preko Bugarske u Tursku, u grad Bali Kesir. Naši policajci su se sastali sa njihovim operativnim izvorom, a ovaj ih je obavijestio da odatle želi da ide u Istanbul. Sa taksistom se spremao da ode u Istanbul. Evo kako se pretvara da ide u Istanbul, ali ostaje na Bali Kesiru, gdje je uhapšen na ulici”, rekao je on.

On je dodao i da je Ljupčetu određen pritvor u odsustvu, odnosno dok ne bude isporučen Makedoniji.

Spasovski se zahvalio Interpolu, Republici Srbiji, Republici Turskoj na saradnji.

Spasovski je pokazao i potvrdu da je lice uhapšeno, koju su dostavile turske kolege.

“Očekujemo da se dostavi Makedoniji brzo. Krivična prijava je podignuta protiv lica, oca Vanje Gorčevski, Aleksandar je u 48-časovnom pritvoru, nakon čega se podiže krivična prijava”.

“Vanja ima prostrelnu ranu, ali obdukcija će odgovoriti na sva pitanja”, rekao je on.

Spasovski je saopštio i da su nađeno dva pištolja koji čekaju veštačenje, na teritoriji Skoplja.

Spasovski je rekao da je prijava od 100 stranica već podnešena protiv četiri osobe.

Foto: Vanja Đorčevski (društvene mreže)

Idi na VRH
error: Content is protected !!