Vožnja u Rockefeller centru podiže posjetioce 800 stopa iznad New Yorka, rekonstruiše kultnu fotografiju iz 1932. (VIDEO)

Uzbudljiva vožnja predstavlja kultni trenutak kao na fotografiji koja je prvi put objavljena u New York-Herald-Tribune 2. oktobra 1932. “Ručak na vrhu nebodera” prikazuje 11 željezaraca kako ležerno jedu dok nesigurno sjede na čeličnoj gredi više od 800 stopa iznad tla. Fotografija je snimljena kao reklamni snimak tokom izgradnje 69. sprata zgrade 30 Rock

Spremite se da se vinete u nebo na jednu od najviših zgrada u Njujorku.

“Top of the Rock: The Beam” je nova atrakcija koja se nalazi na 69. spratu Rockefeller centra. Rekonstruisani snop podiže posjetioce 12 stopa iznad posmatračke palube 30 Rockefeller Plaze prije nego što ih rotira za 180 stepeni za prekrasan pogled na Central Park i dalje.

Prilika za fotografisanje koja se pruža jednom u životu pruža posjetiocima mogućnost da se opuste u novoj trpezariji Top of the Rock, The Weather Room, uz malo toplog kakaa i grickalica piše abc7ny.com.

Uzbudljiva vožnja predstavlja kultni trenutak kao na fotografiji koja je prvi put objavljena u New York-Herald-Tribune 2. oktobra 1932. “Ručak na vrhu nebodera” prikazuje 11 željezaraca kako ležerno jedu dok nesigurno sjede na čeličnoj gredi više od 800 stopa iznad tla. Fotografija je snimljena kao reklamni snimak tokom izgradnje 69. sprata zgrade 30 Rock.

Prema web stranici Rockefeller centra, više od 40.000 ljudi pomoglo je u izgradnji zgrade Midtowna. Međutim, identitet radnika na gredi dugo je ostao misterija.

Godine 2010. filmski stvaraoci Seán and Éamonn Ó Cualáín naišli su na kopiju fotografije u malom pabu u Galway u Irskoj. Poruka koju je ostavio lokalni emigrant Pat Glynn u kojoj se tvrdi da su njegov tast i stric među radnicima inspirisala je njih dvojicu da krenu u potragu za pronalaženjem imena onih na gredi.

Pretraživanjem arhivskih fotografija otkrivena su imena dvojice radnika, ali bez papirnog traga od vremena izgradnje, braća Cualáín nisu mogla definitivno da dokažu da su članovi Glynnove porodice na fotografiji.

U jednu stvar su sigurni: posada koja je pomogla u izgradnji jednog od strukturalnih čuda Njujorka predstavljala je raznoliku grupu ljudi, uključujući Irce, Italijane, Skandinavce, istočne Evropljane, Njemce, pa čak i ljude Mohawk  iz Kanade.

Beam je deo tekućeg plana Rokfeler centra da se ponovo osmisli i poboljša iskustvo posjetilaca na palubi za posmatranje. Već 2024. debitovaće Sky Lift na 70. spratu i podići posjetioce 30 stopa iznad najvišeg krova na kružnoj staklenoj platformi. Plan takođe uključuje novi nivo koji će prikazati Rockefellerovu istoriju kroz interaktivne izložbe, nove mogućnosti za pozorište, digitalne modele i druge inovativne tehnologije.

Ako ste zainteresovani za vožnju The Beam-a, karte se mogu kupiti na veb lokaciji Rockefeller centra Rockefeller Center’s website.

Printscreen/CBS New York

Idi na VRH
error: Content is protected !!