Odbjegli Rožajac Elsan Ramović uhapšen u Njemačkoj, biće izručen Crnoj Gori

Pored Elsana Ramovića, za učestvovanje u tuči odgovaraju o Salko (51) i Ernes Ramović, dok Sabro Ramović (55) odgovara zbog nedozvoljenog držanja oružja. Edmir Ramović je, piše u spisima tužilaštva, iz bezobzirne osvete ubio je sugrađanina Semira Murića i istovremeno ranio policajca Refika Dedeića

Odbjegli Rožajac, dvadesetdevetogodišnji Elsan Ramović, uhapšen je u Njemačkoj po Interpolovoj potjernici, zbog učestvovanja u tuči u Rožajama prije dvije godine, u kojoj je ubijen sugrađanin Semir Murić.

To je saopštio sudija Višeg suda u Bijelom Polju Dragan Mrdak, pred čijim vijećem Edmir Ramović (22) odgovara zbog ubistva Murića iz bezobzirne osvete, a Elsan Ramović zbog učestvovanja u tuči, 21. decembra 2021. godine.

“Elsan Ramović se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Njemačkoj i biće izručen Crnoj Gori”, kazao je sudija Mrdak.

Ročište je, pišu “Vijesti”, juče odloženo zbog nedolaska sudskih namještenika koji su, kako su naveli u pisanom podnesku sudu, neplanirano angažovani u Višem sudu u Podgorici, a u sudnici se nije pojavio ni svjedok Nedžad Kuč.

Suđenje je više puta odlagano zbog bjekstva Elsana Ramovića, a počelo je nakon što je Apelacioni sud donio odluku da mu se sudi u odsustvu.

Apelacioni sud odlučivao je o slučaju nakon što je njegova odbrana podnijela žalbu na rješenje Višeg suda da mu se sudi u odsustvu.

Pored Elsana Ramovića, za učestvovanje u tuči odgovaraju o Salko (51) i Ernes Ramović, dok Sabro Ramović (55) odgovara zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Edmir Ramović je, piše u spisima tužilaštva, iz bezobzirne osvete ubio je sugrađanina Semira Murića i istovremeno ranio policajca Refika Dedeića.

Rožajac se tereti da je 21. decembra 2021. godine, ispred zgrade Osnovnog suda u Rožajama, iz bezobzirne osvete, lišio života oštećenog Murića.

Objašnjava se da se svetio zbog događaja od 6. oktobra 2020. godine, u kojem su, kako piše, sada pokojni Murić i više članova njegove porodice, nanijeli teške i lake tjelesne povrede bliskim članovima porodice okrivljenog, zbog kojeg je u Osnovnom sudu u Rožajama pokrenut krivični postupak.

Na sljedećem ročištu, koje je zakazano za 26. decembar, biće prezentovani video-snimci sa zgrade Osnovnog suda i kancelarije Zekić.

Foto: Ilustracija (Printscreen)

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!