Autobus pun djece krenuo ka benzinskoj pumpi, djevojčica dokopala volan i spriječila katastrofu (VIDEO)

Snimak nadzornih kamera prikazuje ljude kako stoje na putu autobusu prije nego što je djevojka (14) zgrabila volan. Govoreći u emisiji Nine’s Today, Miler je istakla da su “svi bili prestravljeni”. “Niko nije preduzeo ništa da zaustavi autobus, pa sam potrčala do prednjeg dijela autobusa i skrenula ga da se ne dogodi sudar”, kazala je Miler

Djevojčica (14) je proglašena heroinom nakon što je brzim razmišljanjem spriječila školski autobus da se zabije u benzinsku pumpu u saveznoj državi Novi Južni Vels. Srednjoškolski autobus bio je parkiran ispred škole prošle srijede, kada je počeo da se kreće bez vozača za volanom.

Izabel Miler, koja je ušla u autobus samo kako bi razgovarala s prijateljima, potrčala je do prednjeg dijela vozila i zgrabila volan u trenutku kada je autobus prelazio put i kretao se pravo prema automobilima na benzinskoj pumpi, piše Gardijan.

“Pretpostavljam da je popustila kočnica i počeo da se kreće. Budući da se radi o blagoj nizbrdici, ubrzao se. Ali mlada djevojka je dotrčala do prednjeg dijela autobusa, pritisnula kočnicu i skrenula volanom u drugu stranu”, ispričala je Fejt Pitman, zaposlena na benzinskoj stanici.

Snimak nadzornih kamera prikazuje ljude kako stoje na putu autobusu prije nego što je djevojka (14) zgrabila volan. Govoreći u emisiji Nine’s Today, Miler je istakla da su “svi bili prestravljeni”. “Niko nije preduzeo ništa da zaustavi autobus, pa sam potrčala do prednjeg dijela autobusa i skrenula ga da se ne dogodi sudar”, kazala je.

“Bilo je prilično zastrašujuće pomisliti kako se nešto loše moglo dogoditi da nisam ništa učinila”, dodala je, prenosi N1 Beograd.

Potvrdila je da je jednom vozila automobil po pašnjaku, ali tvrdi da osim toga nije imala drugog vozačkog iskustva. Na snimku se vidi i učitelj koji pokušava da spolja odgura autobus u stranu, ali sve je zavisilo od Miler.

“Da je udario u pumpu, digao bi cijelo mesto u vazduh. Kao što možete zamisliti, to je mogla biti katastrofa”, smatra Pitman. Napomenula je da je vozač autobusa pričao s učiteljem kada je autobus počeo da se kotrlja. Direktor srednje škole Trent Graham i gradonačelnik Robert Mostou pohvalili su tinejdžerku zbog njezih postupaka. Lokalna policija je saopštila da istražuje incident.

Idi na VRH
error: Content is protected !!