Bitka za bebe u Gazi: Umotavaju ih u foliju i stavljaju pored tople vode (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Osoblje bolnice Al-Šifa bori se da novorođenčad održi u životu nakon što su zalihe kiseonika nestale i morali su ručno da prenesu bebe iz inkubatora neonatalne jedinice u drugi dio bolnice. „Bio sam sa njima maloprije. Izvadili smo ih iz inkubatora. Umotamo ih u foliju i stavimo toplu vodu pored njih da ih zagrijemo“, rekao je direktor medicinskog centra, dr Muhamed Abu Salmija za televiziju Al Arabi

Prijevremeno rođene bebe u najvećoj bolnici u Gazi, Al Šifa, zdravstveni radnici umotavaju u foliju i stavljaju pored tople vode u očajničkom pokušaju da ih održe u životu, upozorio je direktor bolnice, dok izraelske snage nastavljaju da dejstvuju po okolnim ulicama.

Osoblje bolnice Al-Šifa bori se da novorođenčad održi u životu nakon što su zalihe kiseonika nestale i morali su ručno da prenesu bebe iz inkubatora neonatalne jedinice u drugi dio bolnice.

„Bio sam sa njima maloprije. Izvadili smo ih iz inkubatora. Umotamo ih u foliju i stavimo toplu vodu pored njih da ih zagrijemo“, rekao je direktor medicinskog centra, dr Muhamed Abu Salmija za televiziju Al Arabi.

Na fotografijama se, kako piše CNN, vidi nekoliko novorođenih beba koje su izvađene iz inkubatora i bespomoćno leže na krevetu.

Ljekar je rekao i da je nekoliko djece već umrlo na odjeljenju intenzivne njege.

Zdravstvene vlasti za ovakvu tragičnu situaciju optužuju Izrael, koji konstantno bombarduje i blokira Gazu. Sama Gaza je i prije napada bila osiromašena i gusto naseljena teritorija.

Portparol ministarstva, dr Ašraf al-Kidra, rekao je da je kompleks bolnice „van funkcije“ nakon što je više puta bio na meti izraelske vatre.

Portparol izraelske vojske rekao je za CNN da su njegove snage uključene u „intenzivnu borbu“ protiv Hamasa u blizini bolničkog kompleksa, ali je, prenosi N1, negirao da je pucano na medicinski centar u sjevernoj Gazi i odbacio kritike da je bolnica pod opsadom.

Foto: Printscreen/Forbes Breaking News

 

Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!